Re: Doklad ze zahraničí
Dobrý den, nakupujeme sklo z německa a faktury nám chodí také v eurech. Vždy je přepočtu denním kurzem ČNB (ke dni, které je uvedeno na faktuře - nutno uvést ve vnitřním předpisu firmy, k jakému dni se přepočty dělají) a fakturu vedu v Kč.
Konzultovala jsem to i s finančním úřadem.
Blanka
Re: Doklad ze zahraničí
Ještě jednou dobrý den, toto je nákup menší, jedná se o PNEU v hodnotě cca 232 EUR a vždy jsem dělala složitě přes EUR pokladnu. Nyní jsem se ovšem dověděla, že to tak dělat nemusím, ale že mám použít tak jak píšete vy denní (roční, zaleží jaký si firma zvolila) kurz ČNB a pouze doklad přepočíta na koruny a rovnou zaúčtovat do pokladny v Kč.
Velice děkuji za Vás názor ....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
3. 11. 2011 8:37
Dobrý den, prosím o radu, když mám doklad za nákup PNEU z Rakouska. Je zde uvedena pouze částka v EURech. Nejsu si jistá, který postup zvolit, proto se ptám. Setkávám se i s názorem, že nemusím v tomto případě vést EUR pokladnu, ale stačí, když částku v EURech přepočtu denním kurzem ČNB na koruny a použiji pokladnu v Kč. Měla jsem za to, že když je uvedena pouze částka v EURech, musím účtovat přes EUR pokladnu. Děkuji všem za názory. J.