Chybná fakutrace na Slovensko

• (neregistrovaný)

3. 11. 2011 11:38

Dobrý den, dostala jsem se do zajímavé situace. Jeden náš partner na Slovensku má na jedné adrese 2 firmy, a název se liší jediným písmenkem - T a L v koncovce. Od poloviny loňského roku oznámili, že chtějí fakturovat na fy s L. Podotýkám i zaměntnanci jsou stejní. Takže fakturujeme pro DIČ s L. Nyní se probrali, s tím, že ale od ledna letošního roku chtěli fakturovat na firmu s písmenem L (ta koncovka je -ely a -ety). Objednávky pořád posílá táž osoba. Nepovšimli jsme si, že bez varování chtějí na firmu s T. Doklady přebírali, platili, nic nenamítali. Až teď zjistili, že mají zaúčtované fa s údaji fy L ve firmě T ..... A chtějí po nás, abychom jim všechny faktury předělali na správnou adresu. Já to samozřejmě mám v souhrnném hlášení za každý měsíc, měsíčně je to cca 5 dokladů. Kdyby si všimli hned, a napsali, nebo řekli při předávce zboží, že to chtějí na tu jejich druhou firmu, není problém. Ale teď, po uplynutí 10 měsíců? Je to slušný zákazník, platí, chceme se chovat vstřícně a slušně, ale nějak nevidím řešení .... Všechno vydobropisovat do patřičných měsíců, vystavit nové doklady se správnými nacionálemi a podat opravná souhrnná hlášení? To se přiznám, se mi nechce, zas tak málo toho není, a také mám obavu jak s dobropisy, které mi teoreticky musí potvrdit ... Existuje nějaké jednodušší řešení (kromě toho, že jim sdělíme, že bohužel)? děkuji za vaše názory

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).