Re: Oprava čerpání dovolené po mateřské
Ano vím, že nárok je 28 týdnů, ale nepředpokládala jsem, že v žádosti určí špatný datum, když si zároveň od stejného data podávala žádost o rodičovský příspěvek na OSSZ, kde její žádost převzaly a vůbec jim nevadilo, že pobírá mateřskou i rodičák a s námi i dovolenou. Mateřinku mám tak 1x za 3 roky, takže toto mě ani nenapadlo.
Má někdo radu? Ještě mě napadla ne příliš čistá varianta, ale čerpání dovolené od 4.10. do 1.11. zahrnuje 1 den svátku, což odpovídá čerpání od 22.9. do 20.10 kde byl taky 1 den svátek, takže odvody jsou stejné v obou případech, jen období je jiné.
nerozumím tomu, jak mohla zažádat o čerpání dovolené po MD od 22.9. v délce 20 PD a dnes přinesla žádost o čerpání od 4.10. v délce 20 PD? O dovolenou mohla požádat VČAS a NE ZPĚTNĚ tak, aby jí navazovala na MD.
Od kdy čerpala MD - to je potřeba vědět, protože to je důležité pro zjištění, do kdy ji čerpala.
První žádost přinesla včas s termínem s ukončením mateřské 21.9. a čerpáním dovolené od 22.9 v délce 20 PD. /mateřská ale ve skutečnosti měla trvat do 3.10./ Současně si od 22.9. požádala o rodičovský příspěvek, který ji byl také vyplacen, byla ji vyplacena i mateřská a my jsme ji za období 22.9. - 30.9. poskytly dovolenou 6 PD. Dnes přišla s novou žádosti /na výměnu té původní/ stím, že mateřská ji správně končí 3.10. a tudíž dovolená měla být od 4.10 20 PD. Je zvláští, že tento první termín ukončení 21.9. dostala od pracovnice OSSZ,dvakrát jsme se jí na to ptala. Je to zamotané.
ovolenou požádala, organizaci jí vyhověla,
>>>>dovolená
>>>>byla vyčerpána. Tedy co chtěla, to dostala.
>>>>Takže už dovolenou nemá, natož aby chtěla její
>>>>čerpání
>>>>zpětně.
>>>První žádost přinesla včas s termínem s ukončením
>>>mateřské 21.9. a čerpáním dovolené od 22.9 v délce 20
>>>PD.
>>>/mateřská ale ve skutečnosti měla trvat do 3.10./
>>>Současně si od 22.9. požádala o rodičovský příspěvek,
>>>který ji byl také vyplacen, byla ji vyplacena i
>>>mateřská a
>>>my jsme ji za období 22.9. - 30.9. poskytly dovolenou
>>>6 PD. Dnes přišla s novou žádosti /na výměnu té
>>>původní/ stím, že mateřská ji správně končí 3.10. a
>>>tudíž
>>>dovolená měla být od 4.10 20 PD. Je zvláští, že tento
>>>první termín ukončení 21.9. dostala od pracovnice
>>>OSSZ,dvakrát jsme se jí na to ptala. Je to zamotané.
>>
>>Nic není zamotané, termín jste si měla spočítat vy a
>>podle toho postupovat dále. Co blbě vyplatila
>>sociálka
>>a Úřad práce - to vám může být jedno. Oni si totiž
>>ten
>>přeplatek určitě vyinkasují, co ale budete dělat vy,
>>to jsem fakt zvědavá.
>
>Vidím, že radou od all asi nic.
Jestli už nebudete předělávat září, tak září už nechejte jak je. Zaměřila bych se na peníze. V září dostala peníze za 6 dnů dovolené, v říjnu jí pak dejte od 4. 10. zbytek dovolené a svátek neproplácejte. Sice bude jinak ELDP za září, než by byl, kdybyste jí dovolenou v září nedala, ale už bych to asi nechala být.
Nevidím to tak tragicky. Má dostat zaplaceno 20 dnů dovolené a 1 svátek, vy jste už zaplatili 6 dnů a 1 svátek, takže v říjnu dostane jen 14 dnů dovolené. Opravíte datum konce MD a začátku RD, napíšete si o tom povídání, jak to bylo, proč to tak bylo a jak to mělo být. Založíte k září, k říjnu a do složky té zaměstnankyně, protože se v budoucnu může stát, že se nějaké nesrovnalosti objeví a budete něco muset ručně opravovat nebo někomu vysvětlovat.
Děkuji všem za pozitivní reakce, chtěla bych to řešit tím způsobem, že záři ponechám jak už je a říjen poskytneme zbývající dny s tím, že přiložím odůvodnění. V ELDP provedu ručně opravu podle toho, jak by to mělo být. Jen si nejsem jista, zda to nebude vadit i jiným věcem jako ZP. Ještě jednou děkuji za zájem. Emili
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
3. 11. 2011 11:40
Prosím mzdové účetní, které mají zkušenost. Na základě žádosti jsme poskytly dovolenou po ukončení mateřské od 22.9. v délce 20 dnů.Do tohoto období mi spadl státní svátek, který jsme proplatily. Dnes mi pracovnice přinesla novou žádost, kde žádá o dovolenou od 4.10. v délce 20 dnů s vysvětlením, že na OSSZ sedí nová slečna, která ji poskytla špatné informace o ukončení mateřské. Za září máme odvody odeslané včetně všech přihlášek a odhlášek na ZP, říjen je otevřený. Děkuji za informace. Emili