Re: mateřská
Děkuji mnohokrát za odpovědi. Kde to (jaký paragraf), prosím, najdu v zákoně? Ještě jednou děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
4. 11. 2011 15:17
Dobrý den,
mám dotaz ohledně vyměřovacího základu pro mateřskou. Uvažuji, že bych v 1 roce dítěte nastoupila zpět do práce na částečný úvazek u svého zaměstnavatele(2 dny v týdnu). Mzdu bych tudíž měla 2/5 původní výše. Z čeho se mi pak bude počítat další mateřská (chtěla bych mít děti brzy po sobě)? Bude sociální správa brát v potaz, že mám částečný úvazek nebo na to nebude brát zřetel a vlastně bude počítat, že jsem vydělala pouze tak malé peníze (2/5 mé normální mzdy)?
Děkuji mnohokrát za informaci
Poměrně dost by mi to ovlivnilo výši mateřské a taky rozhodnutí, zda-li se mi vůbec vyplatí vrátit do práce (kdybych pak měla mateřskou o mnoho nižší, tak by se mi to vlastně vůbec nevyplatilo jít třeba na 1 rok do práce na 2/5 úvazek).