Hlavní navigace

Prosím mzdovky - odstupné přiznané pozdě

  • (neregistrovaný)

    5. 11. 2011 9:28

    Dobrý den,
    prosím o radu, zaměstnavatel mi nepřiznal odstupné, nyní mi přiznal odstupné až s tříměsíčním zpožděním. Tedy bude muset vyúčtovat dle mého názoru jako samostatný příjem do měsíce října a v listopadu bude uhrazeno. Předpokládám, že za tento samostatný příjem nebude moci býti poskytnuta sleva na poplatníka, neboť již nejsem tři měsíce zaměstnancem firmy. Předpokládám správně, tedy odstupné bude zdaněno 15 % bez nároku na slevu na poplatníka ?
    Díky všem

    Majda34

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 11. 2011 11:07

      markov (neregistrovaný)

      Re: Prosím mzdovky - odstupné přiznané p
      Pokud jste vedena na ÚP nebo z jakéhokoliv důvodu nemáte jinde podepsané Prohlášení, pak jej můžete podepsat u toho původního zaměstnavatele, který Vám bude vyplácet odstupné. Podepsáno může být i na jeden měsíc.
      Pokud by bylo daněno při nepodepsaném Prohlášení, bude daň 15% bez slev, ale bude zálohová (nikdo snad nemá odstupné nižší jak 5.000 ...) a slevu na poplatníka celoroční, nekrácenou si uplatníte až po závěru roku při RZD u nového zaměstnavatele nebo při samostatném podání DP.

    • 5. 11. 2011 11:32

      Majda34 (neregistrovaný)

      Re: Prosím mzdovky - odstupné přiznané p
      Děkuji mockrát, prohlášení jsem po ukončení pracovního poměru již nepodepsala, šlo mi o to, aby mi zaměstnavatel neuplatnil slevu na poplatníka bez podepsaného prohlášení, což nemůže, tedy přichází v úvahu pouze druhá varianta, tedy neuplatnění slevy a daněno bez slevy zálohová daň. Slevu si chci uplatnit až v daňovém přiznání. Děkuji mockrát.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).