Ukončení PP ze strany zaměstnance

• (neregistrovaný)

6. 11. 2011 20:56

Dobrý den,
    v listopadu mi končí PP na dobu určitou. Minulý týden jsem podepsala dodatek, který nabývá platnosti od 1.12.2011 - prodloužení PP na dobu neurčitou. Vzhledem k tomu, že jsem si ale prodloužením nebyla jistá a jsem dlouhodobě nespokojená, šla jsem na pohovor a čekám na výsledky. V případě, že bych byla přijata, je možné od dodatku z původního zaměstnání odstoupit (když nabývá platnosti od 1.12.)nebo bych musela klasicky na dohodu s 2 měsíční výpovědní lhůtou?
    Jak je to, prosím, s "áčkama"? Býv.kolegyni nechtěli pustit, tak jim oznámila, že budoucí zaměstnavatel počítá i s "áčkama" a stojí o ni i přes to. Nevím, zda bych např.doplácela "ušlý zisk" nebo nějaká pojištění.
    Nerada bych přistoupila až k tomuto brutálnímu řešení, ale hledám náhradu již dlouho...
    Děkuji, Bára

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 11. 2011 8:55

ij (neregistrovaný)

Re: Ukončení PP ze strany zaměstnance
      Musíte se buď domluvit se zaměstnavatelem na dohodě,tzn. ukončení PP dle vaší potřeby nebo pokud na to nebude ochoten přistoupit, pak podat klasickou výpověď s 2 měs.výp.lhůtou.

• 8. 11. 2011 6:21

Bára Š. (neregistrovaný)

-Děkuji za odpověď. V případě, že by zaměstn.na dohodu nepřistoupil a já si nemohla nechat uniknout nové místo, co se může stát v momentě, kdy zkrátka nepřijdu a nastoupím do nového zaměstnání (nového zaměstnavatele bych pochopitelně s mým úmyslem seznámila dopředu). Co z toho vyplývá pro mě, příp.pro bud.zaměstnavatele?? Děkuji

• 8. 11. 2011 8:23

V. (neregistrovaný)

http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=835912

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).