Re: konec RD a následná pracovní neschop
ano, budete skákat dozadu na období,kdy odrapcovala jeden měsíc,přílohy udělejte za kalendářní rok, dávám k tomu i ty nulové,
děkuji za radu, ale ještě mě teď napadá z jakého průměru jí mám počítat nemocenskou já? Také ze starých mezd nebo podle pracovníka, který vykonává stejnou práci?
Jsme malá firma a zatím jsem podobný případ nezpracovávala, tudíž nemám zkušenosti .
tak to dotyčná zbytečně přišla o peníze (a možná se nyní bude divit, kolik Kč dala "na oltář zam-tele")
to je tak, když si nepožádá ihned po MD o čerpání dovolené, pak se může stát (jako v tomto případě), že ji po nástupu z rodič. dovolené nevyčerpá a zbytečně propadne hodně dnů dovolené
pokud šla někdy v září 2008 na MD, potom měla nárok na pokrácenou D za r. 2008 a možná jí propadl i celoroční nárok za r. 2009 (záleží od kdy do kdy MD čerpala)
ale to je kdyby... ale možná poučení pro příště nebo ostatní, aby si ten, koho se to týká, řádně nastudoval Zák. práce a zbytečně se o peníze nepřipravil
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
7. 11. 2011 9:18
Prosím o radu, naší zaměstnankyni končí dnes rodičovská dovolená, měla od zítřka nastoupit, ale přivodila si úraz a bude dlouhodobě v PN. Do přílohy k žádosti o nemocenské uvedu rozhodné období rok kdy naposledy pracovala? V roce 2005 pracovala do konce září.
Děkuji.