Re: Vývoz zboží do Ruska v rámci reklama
Paní Jano, děkuji za odpověď, jenže já to do přiznání jinak nedostanu než vydanou fakturou. Takže mě napadá vystavit fakturu a pak dobropis a přiložit k tomu nějaký zápis, že je to v rámci reklamace. Myslíte, že takto mohu postupovat?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
7. 11. 2011 14:27
Dobrý den, dostal se ke mně vývozní doklad. Příjemcem je ruská firma, které jsme před rokem dodali zboží. Nyní jim tam posíláme nějaké zboží v rámci uznané reklamace. Toto nebudeme fakturovat, takže se to neobjeví nikde v přiznání k DPH, ale zajímalo by mě, zda na nás někdy někdo nevybafne, že jsme vyvezli zboží do Ruska a nemáme jej vyfakturované (je to dost peněz). Rozlišuje se to nějak v těch celních dokladech, nějakým kódem, jestli je to prodej zboží nebo reklamace nebo tak něco? Bohužel tady nemáme paní, která celnice dělá, tak se nemůžu zeptat a vrtá mně to hlavou.
Děkuju moc za Vaše názory.