Re: Oprávnenosť fakturácie s DPH
Postup dodavatele je správný, místo plnění bylo určeno podle základního pravidla zakotveného v ustanovení § 9 odst. 2 zákona o DPH. Vzhledem k tomu, že jste osoba nepovinná k dani, zůstává místo plnění v ČR.
§ 10h ZDPH se týká případů, kdy je služba poskytnuta zahraniční osobě (nepovinné k dani), to znamená osobě ze třetí země.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
7. 11. 2011 16:22
Som súkromná osoba, nepodnikateľ,s trvalým pobytom v SR. Český dodávateľ mi vyfakturoval dodanie služby, prevod práv v zmysle §14,1a zákona 235/2004. Mám za to, že miestom plnenia je SR a v zmysle § 10h,1a citovaného zákona,mi bola služba poskytnutá ako osobe nepovinnej k DPH s miestom plnenia mimo tuzemsko ( CZ ).
Fa mi ale bola vystavená s DPH.
Je správny postup dodávateľa? Myslím si, že mal postupovať v zmysle §24a a priznať dodanie služby mimo tuzemsko a vo fa v zmysle §33 odst.2 uviesť iba základ dane a plnenie priznať v priznaní riadok 26 DP.
Je moja domienka správna ? Vďaka.