Re: nevyčerpaná dovolená.
mě to přišlo divné, tak jsem se radši zeptal. chci se zeptat za kolegu. má ještě 26 dní dovolené. marodí od 16.9.2011 a bude nastupovat do práce 14.11.2011. Slyšel jsem že by se mu dovolená krátila až po 100 dnech(takže se krátit nebude). nekolik dní vyčerpá přes Vánoce. I přesto mu zbyde 20 dní. může si takový počet dovolené převést na příští rok?
Zde nahoře na liště v sekci zákony je zákoník práce a v něm § 211 až 223 , tam je vše o dovolené. Tak na to mrkněte. Jinak dovolenou z letošního roku musí vyčerpat do konce příštího roku.
ano, může, ale záleží na zam-teli, neboť čerpání dovolené určuje zam-tel (ne, že si zam-ec určí, kdy ji bude čerpat)
v některých firmách se dovolená čerpá třeba po dohodě, v některých firmách třeba na začátku roku již je přesně dané, kdy kdo bude dovolenou v daném roce čerpat
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 11. 2011 8:06
slyšel jsem, že pokud si do konce listopadu nevyberu dovolenou tak mi propadne? říkal mi to aji můj kolega, že to slyšel. můžete mi říct jak to je? a kolik si maximálně může převádět dovolené do příštího roku?