Re: Nákup zboží v EU-kdy odpočet DPH?
doplnila bych údaje na doklad nař. 5.11. a dala bych do přiznání v listopadu na ř. 3 a 43 kurzem k tomuto datu
Re: Nákup zboží v EU-kdy odpočet DPH?
Děkuji za Vaši reakci, možná to vypadá paranoidně, ale náš FÚ je vskutku důsledný a nerada bych odváděla DPH v jednom měsíci a uplatňovala odpočet až v dalším měsíci (myslím, že by mi to ani neprošlo u vedení). Udělám to, jak píšete, veškeré náklady spojené s cestou a dovezením zboží do ČR mám v listopadu, jen mi připadají zavádějící datumy na fakturách, kde jsou samozřejmě datumy vystavení a dodání v říjnu. Teoreticky nejde poznat, kdy jsme měli faktury skutečně k dispozici a tudíž věděli, z jaké částky odvést DPH. Platba šla uskutečnit i na základě telefonátu, popř. mailu. Trochu mě zmátlo ust. § 22 odst. 3 "pokud byl daňový doklad vystaven dříve, je plátce povinen přiznat uskutečnění dodání ke dni vystavení daňového dokladu". Doufám, že jde o přiznání daně u dodavatele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
8. 11. 2011 9:38
Dobrý den, naše firma začala nakupovat ojeté dodávky v zemích EU. Daňový doklad obdržíme mailem (popř. poštou) kvůli úhradě před odvozem zboží. Na dokladu je zpravidla uvedeno datum plnění = datum vystavení dokladu. Prosím zkušenější o radu, kdy mám nárok na odpočet DPH, když daňový doklad obdržím např. 27.10.2011 a zboží je odvezeno ze země EU např. 3.11.2011. Nerada bych řešila s FÚ, kdy zboží překročilo hranice. Děkuji za informace.