Příplatek za So a Ne

• (neregistrovaný)

9. 11. 2011 18:55

je ze zákona poviný příplatek za práci v sobotu a v neděli?????Za svátek je prý 100 % nebo náhradní volno.....

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 11. 2011 20:16

Líba (neregistrovaný)

Re: příplatek za So a Ne
      Ano, za soboty a neděle příplatek 10%. Za svátek NV nebo příplatek 100%.

• 10. 11. 2011 10:31

pája

za svátek NV s NÁHRADOU MZDY ve výši průměru, případně po dohodě příplatek ve výši průměru.

• 13. 12. 2011 21:53

niki (neregistrovaný)

Dobrý den paní Líbo, dovoluji si Vás oslovit s problémem -práce v neděli. Snažila jsem se nejprve nastudovat tuto problematiku, pročetla jsem ZP (konkrétně §118) Myslela jsem si, že to chápu, zkoušela jsem si to i v programu, požádala jsem zde na fóru o kontrolu výpočtu a bylo mi odpovězeno, že mám proplatit přesčas. Tak jsem úplně mimo:-)
      Domnívám se, že když zam-nec v neděli odpracoval 8 hodin (byl na služební cestě), musím mu proplatit tu neděli+10% příplatek. Je to vše, nebo se opravdu bere odpracovaná neděle ještě jako přesčas? Omlouvám se za "přituplost", ale s prací v neděli se setkávám poprvé. Dokázala byste mi proplacení neděle zkontrolovat? Zam-nec má měsíční mzdu 30 000. Průměr pro náhrady má 170,82/hod. Program mi vypočítal příplatek za SO a NE 137 Kč. Proplacení 8 hodin v neděli mi program vypočte 1364 Kč (30000/22 dní v prosinci-vychází 1363,63) Nevím, zda něco dál ještě proplatit, vím, že programy počítají správně, jde o to jim to ale správně zadat a já si opravdu nejsem jistá. Prosím, pokud budete mít chvilku času aporadíte, budu moc vděčná. Děkuji a hezký den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).