Re: nárok na dovolenou
Celoroční nárok na dovolenou vám vznikne po 60 odprac. dnech, což nesplníte. Tudíž za každých 21 odprac. směn vznikne nárok na 1/12. Do konce roku pokud pracujete PO-PÁ, odpracujete 46 dní (započítává se i čerpaná dovolená), vznikne nárok na 2/12 což jsou 4 dny. 5 dnů z r. 2010 + 4 dny z r. 2011 = 9 dnů. Opravdu jste přečerpal dovolenou o 1 den.
Těch 10 dnů z r.2010 vám sebrat nemohou, ty jste čerpala v tom srpnu. Za r.2011 vám ale nárok na dovolenou zatím žádný nevznikl, když jste neodpracovala ani 21 dní, takže určitě budete muset vracet náhradu mzdy za 3 dny dovolené. Pokud do konce roku odpracujete alespoň 16 dní (+5 dovolené z r. 2010), pokud je neodpracujete, budete muset vracet náhradu za 5 dní.
Já jsem si převáděla z roku 2010 5 dní,ne 10. a když jsem si vybírala dovolenou v tom srpnu ,účetní mi to vypočítala tak, že mám 10 dní nárok na dovolenou.Nejsem z toho tedy dost moudrá.
Z roku 2010 bylo nevyčerpano 5 dní a 5 dní ji dali zřejmě v dobrém úmyslu, že nárok na 5 dní dovolené vznikne. Ale za letošní rok vznikne nárok na 4 dni (pokud do konce roku odpracuje všechny směny), takže vrátit by měla náhradu za 1 den. Nebo se v tom ztrácím?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
10. 11. 2011 8:48
Dobrý den, marodím od 6.12.2010 a z roku 2010 jsem si převedla 5 dnů dovolené, za rok 2011 je nárok na dovolenou 25 dnů.tj.30 dnů.Marodím do 10.11.2011,ale v době od 5.8. do 16.8.2011 jssem si vybírala dovolenou tedy 10 dnů (v té době jsem přerušila pracovní neschopnost) Nyyní mi bylo zaměstnavatele sdělno, že jsem překročila limit dovolené a musím vracet peníze. Je to možné? a těch 5 dní za rok 2010 mi taky sebrali,že na ně nemám nárok? Můžete mi odpovědět jaký mám nárok na dovolenou,zda ještě můžu čerpat nějaký den. Děkuji