Re: Odvody za starobního důchodce
Kde už si nepamatuje, ale pochybuji, že by si stát takhle nechával utíkat pojistné.. Našla jsem na internetu obdobný dotaz, kde potvrzovali, že odvody naprosto stejně, tak myslím, že to dělám dobře. Děkuji za reakce!
Re: Odvody za starobního důchodce
Děláte to dobře.
Ale vy si nemůžete MYSLET, že to děláte dobře, vy musíte VĚDĚT, že to děláte dobře a podle jakých předpisů to děláte dobře.
Pokud by byly nějaké výjimky v odvodech, pak by byly v zákoně o pojistném na veř. ZP, o pojistném na SZ a v zákoně o daních z příjmů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 11. 2011 10:56
Dobrý den,
mám dotaz, kolegyně přišla s tím, že starobní důchodce, který po dosažení důchodového věku, stále pracuje na té samé pozici nemusí ze své mzdy odvádět soc. a zdr.pojištění, že to někde četla. Mě se to nezdá, domnívám se, že platí stejné podmínky jako pro všechny ostatní pracovníky. Jen pro upřesnění, hrubá mzda je okolo 20 tis.
Vítě někdo něco víc?
Děkuji!!