Re: Přijatá záloha v EUR-přepočet kurzem
dobry den,
az na ten konec se mi zda ze ano.
jsme v CR a veskere doklady jsou tedy v Kč. to ze plati v EUR je jina vec. nelibi se mi tedy odecet zalohy 3.11. kurzem. jakym kurzem kdyz vystavujete konecnou fakturu v Kč a odecitate zalohu v kč. tedy v te hodnote kterou mate nauctovanou na prijatych zalohach z 27.10.. Po odecteni zalohy az pocitate dph a castku celkem k doplatku. tam si opet muzete prepocitat kurzem k 3.11. ze chcete misto Kč zaplatit v EUR. po uhrade jeste budete mit kurzovy rozdil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 11. 2011 16:52
Dobré odpoledne, chci se zeptat, jestli jsem u přijaté zálohy v EUR postupovala správně při přepočtu kurzem.
25. 10. jsem vystavila zálohovou fakturu v EUR s kurzem 24,905 (ze dne 25.10.) pro tuzemského odběratele. Záloha nám byla uhrazena dne 27. 10., kdy jsem následně vystavila daňový doklad k záloze, kde jsem použila kurz 24,83 (ze dne 27.10.). Zboží si odběratel převzal 3 .11., kdy jsem ve faktuře odečetla přijatou zálohu s kurzem 24,915 (ze dne 3. 11.).
Postupovala jsem správně? Moc děkuji za reakce. Petra