Re: převzetí účetnictví
1) pozadat ucetni o rozpis jednotlivych uctu. Tj. at vam vyjede polozkove z ceho se ucet 471 a 132 sklada.
2) pokud 132 zustalo jednateli, ktery asi ve firme jiz neni, tak to melo byt nejak osefovano kdyz z firmy odchazel. Jiste prodaval obchodni podil, kde toto melo byt zohledneno. Nevim jak jinak by ho mohl pak prodavat. Mel by jenom trzby bez nakupu zbozi? to neni platce dph? nerozumim pojmu rozpusteni uctu 132. Bud zbozi mam nebo nemam. Jestli nemam, tak jsem ho prodal? daroval? znicil? ...
uprimne je to docela malo informaci na to nejak kloudne odpovedet.
firmu koupil syn, vyrovnali se financne a meli byt ucty nulove, nejsou a to vim od vcera, kdy mi konecne ucetni kancelar predala aspon kopii DPPO a obratovky a ty cils ana uctech me vyvadeji z miry, netusim jak je vyrovnat, zbozi na sklade nemam, ale castku na uctu 132 ano. Vlitnu k ucetni a budu pozadovat vysvetleni, dekuji za nazor
Pravděpodobně dostanete odpověď, že co dostali k zaúčtování, to zpracovali.
Dobrý den, s podobným přístupen účetních kanceláří jsem se setkala již mnohokrát, točí se tam účetní, každý udělá kus, nikdo si nic po sobě nezkontroluje, protože neumí hledat v sestavách a čísla jim na různých účtech nepřipadají jako blbost. A majitel/ka se neotěžuje na to kouknout, jen honí peníze.
Požadujte inventarizaci účtů - musí ji přece dělat k uzávěrce a tam to musí být vše rozepsané.
A pozor na inventarizaci účtů se hodně točil FU při kontrole DPPO - velmi důrazně požadujte, ať pak není případná chyba na vás. Mě osobně se to hodně vyplatilo být neústupná a trvat na předání inventarizace účtů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 11. 2011 21:03
Moc prosím o radu, přebírám účetnictví a účetní kancelář, která vedla účetnictví do konce r. 2010 mi konečně předala účetní doklady, ale pouze DPPO a Rozvahu, kde na účtu 471 je veden nějaký zůstatek, netuším co se pod tímto účtem může skrývat. Bývalý jednat slíbil, že budou účty srovnány a mám i hodně velký zůstatek na účtu 132, samozřejmě, že zboží zůstalo jemu, jak tento účet rozpustím? Děkuji všem za úpřímné rady.