Re: DPH služby
§ 10-je místem plnění pro Vás Německo. Jde o to komu v EU fakturujete....Pokud plátci , myslím , že je možné přenést daňovou povinnost, aby on vypořádal dph tam.
Pokud neplátci, pak si myslím, že se musíte přihlásit tam vy a dph
odvést v Německu.Pochybuji, že se neplátce bude hlásit tam za vás. Každopádně bych se informovala u místních úřadů jak to tam je s plátcovstvím a odvody a jestli se musíte stát plátcem z titulu našeho § 10 při fakturaci neplátci.
kdaždopádně bych tady dala na ř. 26 bez daně
dala bych taky do ř. 26 bez daně a informovala bych se na odvod dph v místě EU - přihlásit a vypořádat dph tam
Hledám na internetu informace ohledně registrace k DPH v Německu a nemohu nic najít. Existuje nějaký formulář? Můžete mi napsat postup? Co se stane, když odvedu DPH v ČR? A můj správce daně si to s Německem vyřídí. Mohu takhle postupovat? Nikde nejsou k tomuto tématu žádné informace. Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 11. 2011 14:38
Dobrý den paní Jano N,
jsem účetní OSVČ, který dělá lesnické práce v Německu par. 10. Na fakturu napsal ( bylo mu porazeno od firmy pro kterou tyto práce dělá ), aby tam napsal ,,Sděluji, že se výše uvedné plnění bude zdaňovat v ČR. Nevím co to pro mě znamená. Dala bych to do řádku 26. Ale teď nevím jak s DPH. Dle přečtených informací by se měl registrovat k DPH v Německu, a to se mi opravdu nechce. Je možné, aby se zaregistroval příjemce služby v Německu a tu daň odvedl za nás?
Děkuji