Ošetřovačka při výpovědní lhůtě

• (neregistrovaný)

13. 11. 2011 20:31

Dobrý den,
    ráda bych se zeptala, k 24.11.2011 jsem podala výpověď dohodou a plyne mi davouměsíční výpovědní lhůta a onemocněl mi syn, šla jsem na ošetřovačku a teď doufám, že se mi o to neprodlouží výpovědní doba?! Dále jsem se chtěla zeptat, pokud mi zaměstnavatel všemožně zněpříjemňuje práci ve výpovědní době - snaží se, abych zůstala doma bez potvrzení, že již naechce, abych do práce chodila, nemám již své pracovní místo, nechává zkontrolovat všechny faktury, co jsem vytvářela a snaží se dohledat chyby, rozhodl se nedávat mi stravenky, poslední dva měsíce atd. Lze s tím něco dělat? Tuším, že poslední dva měsíce budou pro mě v práci terror.
    Děkuji za rychlou odpověď.

Monika Z.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 11. 2011 22:11

atreus

Re: Ošetřovačka při výpovědní lhůtě
      Nerozumím tomu " k 24.11.2011 jsem podala výpověď
      dohodou" - výpověď dohodou je nesmysl, jaký právní úkon jste učinila?
      Pokud jste dala výpověď, tak nerozumím uvedenému "k 24.11.2011" - co to datum znamená? Pokud např. výpověď předáte zaměstnavateli během listopadu, běží výpovědní lhůta od 1. 12. do 31. 1.
      Ošetřování neprodlužuje výpovědní dobu.
      K tomu dalšímu - stravenky se poskytují podle vnitřního předpisu zaměstnavatele, v jeho rámci je na ně nárok.
      Musíte se ohrazovat, dokumentovat situaci (problém získat svědky - spoluzaměstnanci nebudou chtít svědčit), nahrávat si na diktafon nebo videokameru, obrátit se na odborovou organizaci (je-li), přijít se svým právním zástupcem (to by mohlo udělat dojem). Je mi jasné, že to není jednoduché.
      Možná vám další zítra poradí víc.

• 14. 11. 2011 0:32

Monika Z. (neregistrovaný)

Re: Ošetřovačka při výpovědní lhůtě
      Děkuji za radu, takže jsem opravila, co jsem potřebovala.
      Budu si muset sehnat co nejdříve právníka. :( Dnes je to opravdu hrůza - zaměstnavatelé.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).