Re: dpp a dpč
Pokud máte prohlášení podepsané i DPČ, tak tam uplatníte slewvu na poplatníka a slevu na studenta. Daň bude zálohová.
U DPP bez podepsaného prohlášení při odměně do 3 000,-Kč bude daň srážková.
Pokud máte na DPČ výdělek vyšší než 5 0000,-Kč, bylo by lepší mít prohlášení podepsané u DPP, protože tam budete mít srážkovou daň, která se vám již nevrátí, je to konečná daň.
Re: dpp a dpč
Prohlášení můžete mít podepsané jen u jednoho zaměstnavatele a u něj můžete uplatnit slevy. Tam kde nemáte podepsáno, nemůžete uplatnit žádné slevy a při odměně do 5000,- budete mít srážkovou daň 15%. Jestli je váš příjem na DPČ větší než 5000,-, bylo by lepší zrušit tam podpis a podepsat u nízkého příjmu. Pak byste měl DPP daněnou zálohovu daní, protože by bylo podepsané prohlášení a DPČ také, protože by byl příjem nad 5000,-. Po skončení roku by se vám po podání DP zaplacené daně vrátily.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
14. 11. 2011 11:07
dobry den, jsem student, u jednoho zamestnavatele mam dpč a tam jsem i podepsala růžove prohlaseni, u druheho zamestnavatele mam dpp a vydelek tak do 3000, vim ze růžove prohlaseni o sleve na dani už podepsat nemuzu, ale u podpisu smlouvu můžu zaškrtnou jeste slevu na studenta a slevu na poplatnika, tu druhou uplatnit tedy nemuzu, ale zajimalo by me jestli muzu uplatnit to prvni(slevu na studenta) a jeslti se mi vydelek bude danit nejak a kolika procenty. dekuji