Re: poplatky OSA
Jirko, také jsem se domníval jako Vy, od pátku v našem městě probíhá razie tohoto sdružení, fotí-dávají zápisy a pokuty. Paní z trafiky má předpis na 10000 Kč za malé rádio. Ti co kopírují za peníze, mají za každou kopii odvádět výpalné. Včera jsem hledal nějaký předpis, pouze jsem našel na jejich stránkách ceník. Podívejte se prosím, mate mě, že ceník OSA se liší od ceníku /teď si nemohu vzpomenout/ jiné organizace, která vybírá za hudební produkci.
Re: poplatky OSA
Organizací existuje několik :
OSA - ochranný svaz autorský
Intergram - spolek výkonných umělců
OAZA - spolek zvukových mistrů (aktuálně zastupován Intergramem).
Ti všichni mají své ceníky a chtějí peníze.
Je potřeba rozlišovat, za co se má platit. Obecně vzato, za veřejné produkce, a za šíření díla k výdělečné činnosti.
Pokud jste se ptal na autorádio, to neslouží ani k jednomu účelu. S trochou drzosti lze říci, že jde o zařízení ke zvýšení bezpečnosti provozu, protože řidič na dlouhých cestách neusne.
Malé rádio v trafice je ale něco jiného - splňuje oba účely.
Ale : dopadlo by to stejně, kdyby ona paní byla zaměstnanec a rádio její soukromé ?
Když budete hledat tady na fóru pod pojmem "Intergram", naleznete víc informací i odkazy.
Včera tento problém probírali v televizi a vypadá to, že ministersto kultury bude připravovat jakousi legislativní úpravu. Uvidíme.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 11. 2011 12:54
Prosím, platíte někdo poplatky OSA za autorádio? Poplatek je 20 Kč za 1 měsíc a 1 jedno auto.