Re: odvod DPH použ.služ.auta i k soukr.ú
...
ajaj,,, od června tam mám i odpisy:(( no nic,opravím to v říjnu v interním dokladu za říjen si vezmu zpět část od června až září)
a ještě jeden dotaz, v září jsme nakoupili použité auto od dceřinné firmy z Polska, auto bylo tudíž bez DPH, tohle auto tam správně patří?že?
děkuji moc
Blanka
Re: odvod DPH použ.služ.auta i k soukr.ú
Patří tam jen vozidla u kterých byl uplatněn odpočet z PC (vracíte uplatněné), tak jako služby k provozu jen s odečteným DPH
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
15. 11. 2011 13:50
Dobrý den, používáme služ.auta i k soukromým účelům.
Auto přiřazuji ve výši 1% v PC k základu daně, odvádí se z toho daň, sociální a zdravotní.
Každý měsíc podle procenta - soukr. km x služ. km. strhávám pracovníkům za PHM, a odvádím DPH na finanční úřad.
Každý měsíc podle procenta - soukr. kmxsluž.km odvádím
Finančnímu úřadu DPH z účtu 511 - tedy náklady související s provozem aut.Počítala jsem do toho i odpisy,
Po 1.4.2011 se krátí nárok DPH odpočtu u nově pořízených aut.
Dotaz zní: odpisy aut pořízené po 1.4.2011 do tohoto odvodu DPH již nezařazuji, protože jsem krátila nárok na odpočet DPH při pořízení auta?
Děkuji moc za pomoc
Blanka