Re: ekonomická činnost v zákoně o DPH
Takže jestli jsem to správně pochopila, tak bychom Ti plátci měli být ne? A to ode dne, kdy jsme tu podmínku 1000000, Kč za obrat během 12 bezprostředně předcházejících měsíců splnili. Je to tak? Děkuji za odpověď a omlouvám se, že odepisuji až teď, ale dělala jsem vánoční nákupy.
Re: ekonomická činnost v zákoně o DPH
Paní EVo, ale nejsme třeba od DPH osvobozeni, něco takového jsem četla §51 - výchova a vzdělávání. A když bysme byli osvobozeni, tak se nemusíme hlásit jako plátci daně? A nebo musíme a pak musíme platit DPH z doplňkové činnosti, i když tam ten příjem nad 1 mil. Kč nemáme? Nevíte někdo jak to je správně?
Děkuji za odpovědi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 11. 2011 8:21
Dobrý den, prosím Vás, víte někdo co je myšleno ekonomickou činností v zákoně o DPH? Dělám v příspěvkové organizaci, a tak mě zajímá jestli se musí platit DPH z příjmů za tábory, což máme vlastně v hlavní činnosti organizace. Letos máme totiž tržby za tábory 1100000,-- Kč. Není mi jasný, proč tam není napsáno místo té ekonomické činnosti třeba: poskytnutí služby za úplatu osobou povinnou k dani v rámci uskutečňování podnikání, s místem plněním v tuzemku. Kdyby to totiž pro hlavní činnost neplatilo. Byla bych Vám vděčna za veškeré rady. Děkuji za odpovědi.