Ekonomická činnost v zákoně o DPH

• (neregistrovaný)

17. 11. 2011 8:21

Dobrý den, prosím Vás, víte někdo co je myšleno ekonomickou činností v zákoně o DPH? Dělám v příspěvkové organizaci, a tak mě zajímá jestli se musí platit DPH z příjmů za tábory, což máme vlastně v hlavní činnosti organizace. Letos máme totiž tržby za tábory 1100000,-- Kč. Není mi jasný, proč tam není napsáno místo té ekonomické činnosti třeba: poskytnutí služby za úplatu osobou povinnou k dani v rámci uskutečňování podnikání, s místem plněním v tuzemku. Kdyby to totiž pro hlavní činnost neplatilo. Byla bych Vám vděčna za veškeré rady. Děkuji za odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 11. 2011 18:17

Blanka0001 (neregistrovaný)

Re: ekonomická činnost v zákoně o DPH
      Takže jestli jsem to správně pochopila, tak bychom Ti plátci měli být ne? A to ode dne, kdy jsme tu podmínku 1000000, Kč za obrat během 12 bezprostředně předcházejících měsíců splnili. Je to tak? Děkuji za odpověď a omlouvám se, že odepisuji až teď, ale dělala jsem vánoční nákupy.

• 17. 11. 2011 19:48

Blanka0001 (neregistrovaný)

Paní EVo, ale nejsme třeba od DPH osvobozeni, něco takového jsem četla §51 - výchova a vzdělávání. A když bysme byli osvobozeni, tak se nemusíme hlásit jako plátci daně? A nebo musíme a pak musíme platit DPH z doplňkové činnosti, i když tam ten příjem nad 1 mil. Kč nemáme? Nevíte někdo jak to je správně?
      Děkuji za odpovědi.

• 17. 11. 2011 20:17

alen1 (neregistrovaný)

ZDPH od 1.1. 2009 pro účely obratu nerozlišuje mezi ekonomickou činností vykonávanou jako hlavní nebo vedlejší činností.Co přesně jste za příspěvkovou organizaci?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).