Re: Firma v insolvenci
A ještě mě tak napadlo,můžu si o vrácení DPH požádat i když tato pohledávka vznikla až po 31.3.2011???Na internetu se dočítám, že vrácení DPH se vztahuje na pohledávky, které vznikly před 31.3.2011.
Re: Firma v insolvenci
Podívejte se na stránky www.justice.cz - v sekci formuláře ke stažení je přihláška pohledávky, musíte uplatnit u soudu, přiložit k tomu i ty faktury - myslím, že je tam i nějaký poplatek -nevím přesně kolik.
U toho DPH to bývá tak, že můžete požádat FÚ o vrácení až když je prohlášen na firmu konkurz (někdy to trvá i několik měsíců). Pokud se DPH vrací jen u pohledávek od 1.4.2011, tak se obávám, že si o vrácení požádat nemůžete - ale jen můj názor - nejsem účetní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 11. 2011 8:14
Dobrý den,
jsem FO a dluží mi firma s.r.o.Mám u nich faktury, které mi nezaplatili.Jedna byla splatná v září a další dvě mám splatné v prosinci.Dnes jsem se dozvěděl, že tato firma, která mi dluží je od 11.11.2011 v insolvenci.Jde tyto peníze nějak dostat zpět nebo alespoň DPH z těchto faktur????Přes právníka jsem to zatím nijak neřešil.Jen jsem zatím posílal upomínku na tu fakturu za září.Poradí mi někdo?????