Přefakturace s DPH nebo bez?

• (neregistrovaný)

21. 11. 2011 9:27

Dobrý den,
    chci poprosit zkušenější!Jsme s.r.o., které má kamionovou dopravu. Jelikož ale pořád čekáme na přeleasingování jednoho kamionu na nás, platí za nás pojistky, dálnice, mýta... jiné s.r.o. Teď jsme od toho jiného s.r.o. dostaly faktury, kde nám fakturují mýtné, dálnice, pojistky (havarijní +povinné) a vše je to s 20% DPH. Je to v pořádku? Můžeme si to DPH nárokovat? já se upřímně trochu bojím, tak si to DPH nenárokuji, ale začíná toho být jaksi víc...tak jsem chtěl poprosit zkušenější. Děkuji moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 11. 2011 9:31

Jana N. (neregistrovaný)

Re: přefakturace s DPH nebo bez?
      zřejmě to dali do jednoho balíku - služby s 20%, pokud nemají na faktuře žádné vyjímky na § bez daně či osvobození, nárokovala bych

• 21. 11. 2011 10:32

iák (neregistrovaný)

na faktuře žádný paragraf není, je tam jen v textu: fakturujeme vám - mýtné v ČR + 20% DPH, úrok z prodlení +20%DPH, pojištění + DPH atd.... moc se mi to nelíb a hlavně když už bych si to DPH nárokoval, tak ať po nějaké době mi to finančák nezamítne např. při kontrole, tak prosím nemá ještě někdo nějaký názor a hlavně nějaký paragraf.

• 21. 11. 2011 11:52

Jana N. (neregistrovaný)

spíš se kontaktujte s vystavitelem faktury, proč např. k úroku fakturuje dph, ten je podle mě bez daně,pojištění... a zařadí vám fakturaci do zdanitelných plnění dle ZDPH

• 21. 11. 2011 12:20

iák (neregistrovaný)

to je těžké se informovat u vystavovatele faktur, protože to je paní, která vůbec nemá vzdělání, natož aby věděla něco o přefakturacích. (ale dělá jim ve firmě jenom faktury). :( ach jo!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).