Pořadí exekuce?

• (neregistrovaný)

21. 11. 2011 10:32

Dobrý den,

nastoupil nám zaměstnanec z úřadu práce. Přišli mu 2 exekuce na plat. Dle zaměstnace byla v předchozím zaměstnaní/úřad práce uspokojována pohledávka A, pořadí nejspíš dle data doručení a pohledávka B byla v pořadí.

Úřad práce vydal pouze potrvzení o době evidence a potvrzení o výkonu rozhodnutí srážkami ze mzdy, kde stojí:

byl nařízen výkon rozhodnutí srážkami ze mzdy ve prospěch .
    Provádění srážek z podpory v nezaměstnanosti bylo ukončeno ačkoliv poledávka není uspokojena.

Ale ve prospěch koho zde nestojí. Jak se tedy nyní řídí pořadí.

Nejprve mi dorazila pohledávka č. B a s 14 denním zpožděním posléze pohledávka č. A. Mám srážet podle data doručení nám, nebo musím zjisit jaké bylo pořadí dříve a dostat o této skutečnosti nějaké písemné vyjádření od úřadu práce?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 11. 2011 10:38

Líba (neregistrovaný)

Re: Pořadí exekuce?
      Nemá je zapsané už v zápočtovém listu od předešlého zaměstnavatele? Původní pořadí musí být zachováno i při změně zaměstnavatele.

• 21. 11. 2011 12:35

Jirka P. (neregistrovaný)

Předchozí "zaměstnavatel" jep úřad práce. Tak teď nevím, jestli mám volat na úřad, neboť nikde není uvedeno jaké exekuce se prováděné srážky týkali nebo to provedu podle doručení a případně to padá na úřad práce, neboť neposkytli potřebné informace? Ze zkušenosti vím, že ochota pracovníků našeho úřadu práce je opravdu špatná.

• 21. 11. 2011 12:43

Jirka P. (neregistrovaný)

..už sem našel § 294, občasnkého soudního řádu, takže to je zase všechno na nás. Díky za reakce.

• 21. 11. 2011 13:19

RenataH (neregistrovaný)

Úřad práce ale pravděpodobně nebude zaměstnavatel. Tam byl veden jako uchazeč o zaměstnání, ne ? Měl by mít zápočtový list (potvrzení o zaměstnání) od předchozího zaměstnavatele (ten musel dokládat, když se hlásil na ÚP, oni si h ofotili a jemu zůstal originál)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).