Re: Pořadí exekuce?
Předchozí "zaměstnavatel" jep úřad práce. Tak teď nevím, jestli mám volat na úřad, neboť nikde není uvedeno jaké exekuce se prováděné srážky týkali nebo to provedu podle doručení a případně to padá na úřad práce, neboť neposkytli potřebné informace? Ze zkušenosti vím, že ochota pracovníků našeho úřadu práce je opravdu špatná.
..už sem našel § 294, občasnkého soudního řádu, takže to je zase všechno na nás. Díky za reakce.
Úřad práce ale pravděpodobně nebude zaměstnavatel. Tam byl veden jako uchazeč o zaměstnání, ne ? Měl by mít zápočtový list (potvrzení o zaměstnání) od předchozího zaměstnavatele (ten musel dokládat, když se hlásil na ÚP, oni si h ofotili a jemu zůstal originál)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
21. 11. 2011 10:32
Dobrý den,
nastoupil nám zaměstnanec z úřadu práce. Přišli mu 2 exekuce na plat. Dle zaměstnace byla v předchozím zaměstnaní/úřad práce uspokojována pohledávka A, pořadí nejspíš dle data doručení a pohledávka B byla v pořadí.
Úřad práce vydal pouze potrvzení o době evidence a potvrzení o výkonu rozhodnutí srážkami ze mzdy, kde stojí:
byl nařízen výkon rozhodnutí srážkami ze mzdy ve prospěch .
Provádění srážek z podpory v nezaměstnanosti bylo ukončeno ačkoliv poledávka není uspokojena.
Ale ve prospěch koho zde nestojí. Jak se tedy nyní řídí pořadí.
Nejprve mi dorazila pohledávka č. B a s 14 denním zpožděním posléze pohledávka č. A. Mám srážet podle data doručení nám, nebo musím zjisit jaké bylo pořadí dříve a dostat o této skutečnosti nějaké písemné vyjádření od úřadu práce?