Re: faktura z roku 2010 - jak zrušit
Vy už jste DPH odvedli z faktury řádně 2010?
nejsprávnější by bylo poslat mu opis (kopii) a pro vás tedy do přiznání DPH nic. . . pouze úhrada v 2011. Odběratel si může nárokovat DPH 3 roky zpětně (jestli nekrátil koeficientem) . . do dańově uznatelných nákladů co se týče dańi z příjmu už to asi nedá (předpokládám že neměl dohad.položku :-)
Jestli mu chcete vyjít vstříc a vystavovat po druhé? Napadá mě v aktuálním období 2011 vystavit dobropis na tu z roku 2010 a vystavit novou. . . což u vás bude pro výstup v roce 2011 opět nula a odběratel Vám potvrdí ten dobropis a sám řádně dá do přiznání jak DPH tak z přímu, ale nevím jestli je to z pohledu DPH košér. . . jaký bude důvod dobropisu z vaší strany.
Prosím zkušenější, samotnou mě to zajímá :-)
Re: faktura z roku 2010 - jak zrušit
Já momentálně řeším stejný případ - můj klient fyzická osoba vydal v prosinci 2010 řádně fakturu, odběratel (PO) ji nemá vůbec v účetnictví. Proto nazaplatil - vymyslel, že my vystavíme teď dobropis, pak novou fakturu. On si dobropis nikam nedá, jen tu řádnou fakturu. Mně se to vůbec nelíbí, kdyby přišla kontrola křížem, asi bychom byli prohrávající. Sice daňově u nás DPH - letos nic-vynuluje se, příjem (v DE) stejně až po zaplacení do příjmu.
A jestli mi ten dobropis potvrdí? To nevím. Ale je to větší částka a tu fakturu potřebujem zaplatit. Tak jak ho donutit?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
21. 11. 2011 10:42
Dobrý den,
máme fakturu z roku 2010, kterou náš odběratel neobdržel a tedy ani nezaplatil. Nyní jsem se dohodli, že mu ji vystavíme znovu v roku 2011. Jak můžeme zrušit tu z roku 2010, aby jsme nepřišli o DPH.