Re: pojištění Diamant
Především bych se zabýval větou " musíme přepracovat pojistku na Diamant nebo starou navýšit minimálně o 300 Kč měsíčně".
1. Proč byste měla přecházet na nvou smlouvu ? Je mi jasné, že paní od ČP chce provizi, ale co chcete Vy ?
2. Máte ve smlouvě povinnost valorizovat ? Pokud ano, pojištovna se Vás nebude ptát a pošle nový přepis pojistného.
3. Pokud ve smlouvě valorizaci nemáte, nemohou Vás k ní nutit ?
4. Pokud chce pojištovna smlouvu vypovědět (pochybuji, že může), necht tak učiní o své vůli. Pokud už budete toužit po nové smlouvě (nevím proč), tak se obraťte na jinou pojištovnu. Téměř cokoliv jiného je vhodnější než Dynamik.
Když to té paní od ČP takhle nanesete, podle mého názoru se slovo "musíme" změní na "bylo by vhodné" nebo "vlastně to není třeba".
Jen na dokreslení : provize za novou smlouvu životního pojištění je 150 - 200% ročního pojistného, za předpokladu že klient smlouvu v prvních 3 letech nezruší. Jinými slovy : pokud uděláte takovouto změnu, přijdete o 3 roční pojistné.
Opravdu máte na rozhazování ?
Re: pojištění Diamant
A dodanění odpočtů vás také nemine. Pokud si necháte zrušit staré pojištění. Diamant je v podstatě totéž co Dynamik.
Nenechte se vmanévrovat do pozice, že děláte to, co je prospěšné zprostředkovateli a ne vám.
Rozhodně bych nepřistoupila ani na zvýšení ani na novou smlouvu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
21. 11. 2011 13:48
Uzavřela jsem pojistku u České pojišťovny Dynamik. Z této
pojistky uplatňuji odpočet nezdanitelných částek při
podávání daňového přiznání. Ozvala se mi paní od ČP, že musíme přepracovat pojistku na Diamant nebo starou navýšit minimálně o 300 Kč měsíčně. Což v žádném případě nechci. Jde také převést částku
na novou smlouvu o životním pojištění Diamant. Ale peníze z Dynamiku by převedli na můj účet a já bych si je dala na Diamant. Jinak kdyby je převedli oni tak na ně nesmím 3 roky šáhnout. Myslím si, že pokud už jednou peníze budou na mém účtě budu muset dodaňovat. Je to tak ? Děkuji.