Re: prodložení doby určité z r.2011-koli
Novelu podepsal prezident v pátek, takže platí od 1.1. 2012. Jak jsem pochopila ze semináře JUDr. Šubrta, tak smlouvy které končí v průběhu r. 2012 se budou prodlužovat již podle novely, ten starší pracovn poměr se bude započítávat jako 1
Podle semináře z minulého týdne - váš pracovní poměr "pojede" po novu s novelou ZP od 2012, tzn. že váš pracovní poměr může být prodloužen od 2/2012 ještě 3x a je jedno, zda prodloužení bude na 3x1 měsíc či různá délka či maximální délka 3x 3roky.
Setkala jsem se ale s názorem (JUDr. Šubrt), kdy PP přechází z 2011 do 2012 - zda tento přecházející pracovní poměr bude považován na první sjednaný a opakování bude možné jen 2x nebo zda za první sjednání bude považováno až první opakování či prodloužení od účinnosti zákona, ale tenhle právník o tomto vůbec nehovořil, tak píšu v prvním odstavci to, co nám přednášel. Pokud cituji dále JUDr. Šubrta - lze i využít přechodné ustanovení podle článku II bodu 4 návrhu zákona, tj. jestliže z-tel využije možnost ještě v 1.pololetí 2012 sjednat podle dosavadní právní úpravy PP ovlivněný vážnými provozními důvody ap. - je nejasné, zda zásada 3x a dost se uplatní až po uplynutí takto sjednaného termínovaného PP nebo již od účinnosti novely. Víte někdo ? My tuto výjimku ze zákona využíváme, děkuji.
>Podle semináře z minulého týdne - váš pracovní poměr
>"pojede" po novu s novelou ZP od 2012, tzn. že váš
>pracovní poměr může být prodloužen od 2/2012 ještě 3x a je
>jedno, zda prodloužení bude na 3x1 měsíc či různá
>délka či maximální délka 3x 3roky.
a v novele k § 39 je uvedeno, že dvakrát,co Vy na to?
>Setkala jsem se ale s názorem (JUDr. Šubrt), kdy PP
>přechází z 2011 do 2012 - zda tento přecházející
>pracovní poměr bude považován na první sjednaný a opakování
>bude možné jen 2x nebo zda za první sjednání bude
>považováno až první opakování či prodloužení od účinnosti
>zákona, ale tenhle právník o tomto vůbec nehovořil, tak
>píšu v prvním odstavci to, co nám přednášel. Pokud
>cituji dále JUDr. Šubrta - lze i využít přechodné
>ustanovení podle článku II bodu 4 návrhu zákona, tj. jestliže
>z-tel využije možnost ještě v 1.pololetí 2012 sjednat
>podle dosavadní právní úpravy PP ovlivněný vážnými
>provozními důvody ap. - je nejasné, zda zásada 3x a dost
>se uplatní až po uplynutí takto sjednaného
>termínovaného PP nebo již od účinnosti novely. Víte někdo ? My
>tuto výjimku ze zákona využíváme, děkuji.
Re: prodložení doby určité VH prosím!
můj názor: PP vzniklý před účinností novely se řídí dosavad. předpisy, právní úkony učiněné...atd. 1. odst. Přechodných ustanovení-
v novele je jasně v § 39 uvedeno :
doba nesmí přesáhnout 3 roky a ode dne vzniku PP na dobu určitou může být opakována nejvýše dvakrát, za opakování se povaqžuje i jeho prodlužování....
Zdravím, mám také dotaz. Zaměstnancům skončí pracovní poměr na dobu určitou - 2 roky, k 31.1.2012. Jak postupovat dále když je chceme zaměstnant i nadále. Můžeme od 1.2.2012 sjednat nový pracovní poměr na dobu určitou (max. 3x), nebo musí být dál sjednán na dobu neurčitou jak před účinností novely ZP. Jde o starobní důchodce s celkem málo placenou prací, Děkuji.
No právě ... tenhle právník říkal i u přecházejících PP z 2011 do 2012 3x a dost bez započítání , ale možná že jsem to jen špatně pochopila. V jeho materiálech jsem našla:Zohledňuje se 1. prodloužení po 1.1.2012 (včetně). A pak se vrtám ve vkladu Šubrta, který přecházející PP zpochybňuje a přiklání se k tomu, že přecházející PP z 2011 do 2012 - pak už jen 2x, ale píše to tak, že jsem pochopila, není přímo jasné jak na to. Já se na to asi vyprdnu, velebnosti :-) Zítra jdu na seminář s JUDr. Bognárovou, tak se pořádně vyptám, děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 11. 2011 14:18
Mám smlouvu na dobu určitou od 2/2011 do 2/2012, jakým způsobem mi může být tato prodlužována a kolikrát po sobě, je to prosím podle starého ZP, nebo již nového ZP z letošního roku ?
Děkuji