Re: závislá činnost - prosím ještě Jiřin
Je to trochu nepřehledná situace. Jakto že" zaměstnavatel zahrnul příjmy do zahraničních příjmů" , zaměstnavatel vůbec neměl dělat RZ , zaměstnanec si měl podat DP(i když mu byla mzda v zahraničí zdaněna). Jinak byste ale postupvali, kdyby byl považován za nerezidenta u nás, pak by se vůbec nepřihlíželo k příjmům v zahraničí, ale jen k příjmům za práci v ČR.
POdle mého názoru musí zaměstnavatel vyčíslit chybu, vrátit v nejbližším výpl.období , jestli byla sražena záloha neprávem zaměstnanci a opravit Přehled za 2010 s tím, že musí už počítat s
pokutou od FÚ.
Děkuji - zkusím trochu upřesnit - pán je rezidentem ČR a v nebylo provedeno RZ a proto si chce podat DAP, kde má ale uvedeno , že veškeré příjmy jsou ze zahraničí, tj. k vynětí a jiné v ČR nebyly, takže DAP je ve výsledku po vynětí nulové a pouze tam "nesedí" ta sražená záloha, protože ta je na potvrzení zaměstnavatele uvedená že byla sražená, ale v podstatně z nulových příjmů. Přijde mi také, že zaměstnavatel srazil něco co neměl a měl by provést přepočet vč. opravy vyúčtování závislé činnosti za r. 2010. Nejsem si jista, zda to může "přetáhnou" přes DAP a žádat o vrácení přeplatku ten konkrétní zaměstnanec. Myslím si, že už od počátku je vystaveno špatně potvrzení zaměstnavatele , kde je uvedeno, že z nulových příjmů v ČR je ale sražena o odvedena záloha česká a zaměstnanec chce tuto zálohu vrátit přes své DAP. Nejsem si právě jistá, zda to může takto na FÚ podat. děkuji hezký den
Ano, jedná se o chybu zaměstnavatele, proto musí zamtel opravit, vrátit a platit, jak jsem Vám psala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 11. 2011 9:02
Dobrý den, prosím, nevíte ještě odpověď po upřesnění dotazu? Odpovídala jste mi 16.11 ohledně závislé činnosti....děkuji za ochotu