Re: ÚP letos nebo přístí rok?
Nechápu, co by mělo být pro vás výhodnějšího. V r. 2012 výše podpory zůstává, taktéž délka pobírání je nezměněná.
Naopak, pokud máte smlouvu do 31.12.2011, jedná se zřejmě o smlouvu na dobu určitou, budete mít nárok na podporu první 2 měsíce ve výši 65% a další 2 měsíce 50%., zbývající podpůrčí doba 45%. Pokud bude smlouva ukončena 20.12., bude se jednat o ukončenení PP dohodou a tam budete mít nárok na podporu zrácenou - po celou dobu 45%.
Děkuji. Tak proto mi zaměstnavatel nebyl schopen říct tu výhodu dřívějšího odchodu, proto že žádná není.
ano, bude změna ve vyplácení podpory
takže, pokud do 2 měsíců neseženete práci, tak se můžete těšit, že Vás pošlou třeba zametat ulice
už jsem zvědavá na to, jak se k tomu bude stavět justice (určitě to někdo dříve nebo později napadne u soudu), protože už vidím postaršího VŠ profesora nebo lékaře (nebo kohokoliv jiného, kdo celý život poctivě pracoval a přišel o práci třeba z důvodu, že firma, ve které celý život pracoval, zkrachovala), jak pobíhá po ulicích s koštětem a lopatou - to snad nemyslí vážně?
Myslím, že se ptáte předčasně, to nikdo z nás nemůže vědět. Většinou se takové změny týkají až nových uchazečů, ale pokud se to bude týkat dlouhodobě nezaměstnaných, pak podle mého by se to týkalo i těch, co jsou evidováni před rokem 2012 (protože právě ti jsou přece dlouhodobě nezaměstnaní, ne?)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 11. 2011 9:43
Dobrý den, mám pracovní smlouvu do 31.12.2011. Zaměstnavatel mi však navrhl, že pracovní poměr ukončíme 20.12. a bude to pro mě z hlediska nového zákona od r.2012 výhodnější se tam anhlásit už letos. Nebyl mi však schopen vysvětlit proč. Můžete mi jako laikovi vysvětlit jakou to bude mít výhodu příp.nevýhodu, zda na to přistoupit či nikoliv?