Re: RP a dovolená po MD
Promaroděné dny jsem nepřepočítávala, předpokládám, že je máte spočítané správně. Krácení tedy o 3,5 dne je v pořádku. Může požádat o čerpání ihned po skončení mateřské dovolené, pokud požádá, vznikne jí čerpáním nárok na další 1,5 dne dovolené za r.2012. Pokud nepožádá, nárok na dovolenou za r.2012 nevznikne. O rodičovský příspěvek může požádat ihned po skončení PPM, bude mít souběžně dva příjmy.
Re: RP a dovolená po MD
Tak to jste četla opravdu špatně. V historii je mnohokrát napsáno, že RP nemá nic společného s čerpáním dovolené a klidně může pobírat peníze za dovolenou a zároveň RP.
Za nemoc se tedy krátí o 2/12 , ovšem za rok 2012, bude-li čerpat dovolenou ihned po MD to bude 17 + 16,5 dne dovolené za rok 2011, což dohromady dá víc jak 21 dní, tedy za rok 2012 bude nárok na 1/12.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
23. 11. 2011 10:07
Pročetla jsem diskuzi, ale odpověď na moji otázku jsem nenašla.
Zkyně požádala o čerpání dovolené po ukončení MD a ptá se mě zda má zároveň požádat o čerpání RP nebo jestli ji mám vypočítat na kolik dnů dovolené má nárok a pak nastoupí na RP? Zda tedy bude pobírat dva příjmy najednou nebo postupně?
10.1.2011 nemoc, od 6.7.2011 PPM do 17.1.2012.
Porod 10.9.2011.
Nemoc je 127 prac. dní a program ji za rok 2011 krátí tímto dovolenou o 3,5 dne. Roční D máme 20 dnů.
Jestliže bude mít za rok 2012 17 dnů MD na dovolenou za 2012 nemá nárok, že? Děkuji mnohokrát.