Re: nevyplacená DPP
píšete, že jste pracovala celý říjen a půlku listopadu, nevím kolik hod./den jste pracovala, ale protože máte DPP, tak Vám zaplatí max. 150 hod.
podívejte se, co máte sjednané v dohodě - možná jste se dohodli, že dostanete zaplacenou celou odměnu až po skončení úkolu
tedy celé až v listopadových výplatách - tj. někdy v prosinci
pokud by byl zam-tel v insolvenci, pak DPP nejde uplatnit do výplaty dlužných mezd od zam-tele od ÚP
Dobrý den, v říjnu jsem uzavřela dpp do 1/2listopadu,jako zástup za dovolenou. Účetní mi sdělila, že výplatní termín je vždy 20. Říjen jsem odpracovala celý,listopad na více než 1/2 úvazek. Dnes je 23. 11.,marně čekám výplatu, je pravda, že za říjen je nejzašší termín pro zaslání mzdy konec listopadu, a pak je potřeba vše řešit právní cestou? Dotaz jsem společnosti poslala, zatím bez odpovědi. Jak postupovat, když se majitel bude problému dále vyhýbat? Už v průběhu mého působení ve firmě byl problém s proplácením dalších závazků, mj. kolegyně, místo které jsem u firmy pracovala, a která pracovala u fy na ŽL a vystavila firmě za své služby fakturu za 3 měsíce zpětně, také peníze ještě neviděla! Děkuji předem za odpověď.
Podívejte, co máte smluveno ve smlouvě, DPP se nemusí
vyplácet měsíčně, může se vyplatit až najednou po skončení práce.
>píšete, že jste pracovala celý říjen a půlku
>listopadu, nevím kolik hod./den jste pracovala, ale protože
>máte DPP, tak Vám zaplatí max. 150 hod.
>podívejte se, co máte sjednané v dohodě - možná jste
>se dohodli, že dostanete zaplacenou celou odměnu až po
>skončení úkolu
>pokud by byl zam-tel v insolvenci, pak DPP nejde
>uplatnit do výplaty dlužných mezd od zam-tele od ÚP
Máte pravdu, asi budu muset počkat na výplatu až do 20.12.2011. Nechám se za měsíc překvapit.
Tak to jsem vůbec netušila, že se nedá DPP uplatnit, zaráží mě ale, že zaměstnavatel nabírá další zaměstnance (právě, když jsem končila, 2 noví nastoupili, a kolegyni na ŽL, za kterou jsem pracovala po dovolené oznámili, že už ve firmě nepracuje) Zaměstnávají buďto právě na DPP nebo jako externisty na ŽL - Schwarzsystém, ale s pevnou pracovní dobou a nutností docházení na plný, nebo poloviční úvazek jako klasický zaměstnanec. To ale není praxe pouze této firmy, bohužel.
No vidím, že někteří podnikatelé už předem mohou počítat s tím, že za práci nezaplatí! Ale jak to má člověk, který takovou práci získá, hned poznat, že?
V dnešní době je člověk opravdu rád, že sežene práci, a bohužel leckdy až později zjistí, že zaměstnavatel neplatí. Asi je nejlepší předem se poptat zaměstnanců, zda dostávají výplaty včas. Mně se před časem stalo, že když jsem se hlásila na konkurs na mzdovku do jedné firmy, na můj dotaz, zda platí mzdy včas, mi bylo řečeno, byla personalistka překvapená a odpověděla, že ano, že žádný problém není. A já jsem přitom od kamaráda věděla, že mívají třeba až měsíc zpoždění. Jak je vidět, není dneska důležité jenom sehnat práci, ale hlavně sehnat práci, za kterou dostanete zaplaceno.
Nepište další dotaz, zavolejte si mzdové účetní, ať vám vysvětlí, kdy dostanete peníze.
Někteří podnikatelé počítají s tím, že si člověk zanadává, popláče a nechá to plavat. Přečtěte si, co jste podepsala v DPP, a když to nedodrží, dejte to k soudu. Na to přece nemusíte čekat do 20.12.
Některé profese (např. prodavači nebo nabízeči čehokoliv) snad ani jinak než na % čili na ŽL dělat nejdou, protože jinak než finančně pracovníky nedonutíte, aby vyvinuli činnost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 11. 2011 13:36
Dobrý den, v říjnu jsem uzavřela dpp do 1/2 listopadu, jako zástup za dovolenou. Účetní mi sdělila, že výplatní termín je vždy 20. Říjen jsem odpracovala celý, listopad na více než 1/2 úvazek. Dnes je 23. 11., marně čekám výplatu, je pravda, že za říjen je nejzašší termín pro zaslání mzdy konec listopadu, a pak je potřeba vše řešit právní cestou? Dotaz jsem společnosti poslala, zatím bez odpovědi. Jak postupovat, když se majitel bude problému dále vyhýbat? Už v průběhu mého působení ve firmě byl problém s proplácením dalších závazků, mj. kolegyně, místo které jsem u firmy pracovala, a která pracovala u fy na ŽL a vystavila firmě za své služby fakturu za 3 měsíce zpětně, také peníze ještě neviděla! Děkuji předem za odpověď.