Insolvence zaměstnance

• (neregistrovaný)

23. 11. 2011 14:56

Dobrý den,
    vstoupila jsem do insolvencniho rizeni dnem 17.10.2011.
    Se vsim mi pomahal poradce, ktery vse zpracoval a dorucil.
    Soud me ceka 14.12.2011, kde se vse rozhodne.
    Jiz vsak nyni mi zamestnavatel deponuje mzdu. Je to mozne?Jeste ke vsemu, kdyz nema zadne rozhodnuti od soudu, ze ktereho by bylo zrejme, ze mi ma byt mzda kracena?
    Dekuji za odpoved
    Pethy

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 11. 2011 15:45

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: insolvence zaměstnance
      Zřejmě má exekuční příkaz, podle kterého je povinen srážet a nemá od soudu nic o tom, že by měl srážky pozastavit do výsledku
      řízení.

• 23. 11. 2011 16:08

pethy (neregistrovaný)

No, právě, že exekuční příkaz nemám. Mluvila jsem s manažerkou z oddělení mezd a ta mi řekla, že se spojila s právníky mého zaměstnavatele a ti se domnívají, že mi mzda již nenáleží.
      Vubec nevím, co si v této situaci mám počít :o(

• 23. 11. 2011 21:29

V. (neregistrovaný)

Nemohl soud vydat nařízení, aby osoby, které mají závazky vůči dlužníkovi, napříště plnění neposkytovaly dlužníkovi, ale předběžnému správci?

Zákon č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon)
      Nakládání s majetkovou podstatou
      § 113
      (1) Je-li nutné zabránit v době do vydání rozhodnutí o úpadku změnám v rozsahu majetkové podstaty v neprospěch věřitelů, insolvenční soud může i bez návrhu nařídit předběžné opatření, kterým dlužníkovi uloží, aby nenakládal s určitými věcmi nebo právy náležejícími do jeho majetkové podstaty, nebo rozhodne, že dlužník může nakládat s majetkovou podstatou nebo její částí pouze se souhlasem předběžného správce. Může též nařídit, aby osoby, které mají závazky vůči dlužníkovi, napříště plnění neposkytovaly dlužníkovi, ale předběžnému správci. Současně ustanoví předběžného správce, pokud tak neučinil dříve.

• 23. 11. 2011 22:19

V. (neregistrovaný)

Náhodou neuvedl soud ve vyhlášce k Vašemu návrhu téměř na konci něco ve smyslu
      " Jestliže osoba, která má závazek vůči dlužníkovi, plní tento závazek po zahájení insolvenčního řízení dlužníku, ačkoliv podle předběžného opatření má plnění poskytnout předběžnému správci, a plnění se nedostane do majetkové podstaty, není tím svého závazku zproštěna, ledaže prokáže, že o předběžném opatření nemohla vědět (§ 114 IZ)" ?

• 23. 11. 2011 22:33

V. (neregistrovaný)

Nebo nevydal soud usnesení, ve kterém by mimo jiné uvedl

"Osoby, které mají závazky vůči dlužníkovi, se vyzývají, aby napříště plnění neposkytovaly dlužníkovi, ale insolvenčnímu správci" ?

• 24. 11. 2011 8:35

pethy (neregistrovaný)

Nic o takovem usneseni nevim :(
      Je to vsechno dost zvlastni, protoze poradce, ktery mi se vsim pomahal mi rekl,ze ke kraceni mzdy dojde az po rozsudku.Co znam lidi,kteri take vstoupili do insolvence mi to potvrdili.Prihlasky se meli podavat do 16.11.; 10.11. mi mela prijit mzda a prislo mi 6.931,- - coz byl pro me sok, vubec sem to necekala.Navic s poradcem sme byli domluveni,ze mu za jeho sluzby zaplatim ted. Jiz 14dni se snazim dopatrat,proc k tomu tak doslo. Puvodne mi ins. spravce rekl,ze mi mzdu deponuje zamestnavatel ze sveho vlastniho popudu,ze oni si jeste nic neinkasuji.Mzdova mi rekla,ze mi deponuje mzdu na zadost ins. spravce.Potom mi bylo receno,ze doslo k nedorozumeni,ze ins. spravce pochopil rozhovor se mzdovou, ze mi prisla exekuce,coz neprisla a ze zazada o uvolneni prostredku.Stalo se.Zazadano bylo bylo minuly tyden 16.11. vcera jsem hovorila se mzdovou,co se tedy deje a ta me odkazala na manazerku utvaru.Obratila jsem se tedy na ni.A ta mi rekla,ze pravnici zamestnavatele se domnivaji,ze mi mzda nenalezi, ale proc a z jakeho duvodu zatim netusim,to mi nikdo nebyl schopny sdelit.
      Tak vubec nevim, co si o tom vsem mam myslet.Tech 6tis, co jsem dostala sem dala poradci a na zivot mi nezbylo nic :) Kdybych exekuci mela,tak bych to pochopila.Jen proste tedy tohle nechapu.Myslela sem, ze k tomuto kroku musi byt nejake rozhodnuti, ktere by bylo pravomocne.

• 24. 11. 2011 9:01

RenataH (neregistrovaný)

Tohle asi nikdo jiný nevyřeší. Obraťte se znovu na manažerku, třeba i s hrozbou, že pokud vám neoprávněně zadržují peníze, mohla byste okamžitě zrušit pracovní poměr a požadovat odstupné. Ať zjistí od právníků, na jakém základě vám zadržují mzdu.

• 24. 11. 2011 10:14

V. (neregistrovaný)

Podívejte se do insolvenčního rejstříku, jaké dokumenty jsou u Vašeho jména založeny. Abyste byla připravena na jednání se zástupcem zaměstnavatele.

https://isir.justice.cz/isir/common/index.do

• 25. 11. 2011 9:23

pethy (neregistrovaný)

Dobrý den,
      dnes jsem dostala zprávu, že mi mzda bude uvolněna.Insolvenční správce zaslal žádost o uvolnění. Tak jsem strašně ráda, protože už jsem byla zralá na Bohnice :( Výplata mi příjde v pondělí. Stejně je to opravdu zvláštní... Moc děkuju za pomoc a za podporu. *P*

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).