CASH-FLOW - jaké účty do položek výkazu?

• 23. 11. 2011 22:57

Velmi prosím o radu, z jakých účtů se počítají jednotlivé položky výkazu cash-flow? Dělám závěrku SRO, která nyní uzavírá účetnictví (má hospodářský rok) a teď nově jí vznikla povinnost nechat si provést audit. Mám už sestavenou rozvahu a výsledovku v plném rozsahu i DPPO, ale nedaří se mi sestavit CF.

Z účetního programu (Stereo Ježek) mi sice "vyleze" jakési CF, ale stav peněz na konci období mi nesedí asi o 12 mil. :-((( Nemohu přijít na to, co bych v programu měla upravit, protože si nejsem jistá, jaký účet se má načítat do které položky.

Zkouším si tedy nadefinovat CF v excelu, ale zamotala jsem se do toho a u řady položek si nejsem jistá, jaké údaje z jakých účtů (počátek, MD, Dal) tam mám počítat. Prosím, můžete mi někdo dát odkaz nebo zaslat na email nějakou pomůcku ve smyslu "do položky X.3 se načítá MD účtu 123 minus Dal účtu 456 plus poč.zůstatek účtu 789"? Děkuji převelice všem ochotným!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 11. 2011 12:13

Martina77 (neregistrovaný)

Re: CASH-FLOW - jaké účty do položek výk
      Jaký řádek z rozvahy a VZZ se má napasovat na C-F Vám neporadím, ale pokud obětujete 99 Kč, tak si tady na strákách ze šablon pro účetnictví stáhněte účetní závěrku v plném rozsahu. Také jsem to tak udělala, naházela tam rozvahu a vZZ a CF se mi vyplnil automaticky a seděl na konečný stav peněžních prostředků.
      pozn. z účetního programu mi také nevycházel.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).