Re: Náhrada ztráty na výdělku-formulář
Rozhodné období - předchozí čtvrtletí nebo rok podle toho co je pro zaměstnance výhodnější
Ano vynásobí se ten průměr denní co vám výjde x počet neodpracovaných dní kvůli úrazu (je to tam myslím přímo takto napsáno např. ř. 10 * dny), svátky se také počítají a vyjde vám číslo od toho odečtete náhradu a ten jeden den, zbytek (rozdíl) dáte do 3 kolonky a to by vám pojišťovna měla uhradit.Ale prosím ještě můj názor o kontrolu
To jste špatně pochopila. Do bodu 5 (zmeškáno prac. dní) napíšete počet celých zmeškaných dní + počet zmeškaných hodin z prvního dne. A v bodě 5b napíšete, co vám vyšlo v 5a x počet celých zmeškaných dní + zmeškané hodiny z prvního dne nemoci.
No mě se to zdálo divný, proto jsem položila tento dotaz, ale stále nevím, jestli už jsem to pochopila ... :o))
Zatím vyřizuji ztrátu na výdělku od 2.8. do 30.9. jelikož PN stále trvá. Toho 2.8., který je prvním dne PN zaměstnanec odpracoval 2 hodiny. Pracovních dnů za toto období zmeškal vč. toho 2.8. : 43.
Jak tedy uvedu zmeškáno pracovních dnů ? 42,6 ?? Asi se smějete, to je blbost že ? Nebo to mám přepočítat na hodiny všechno ? To je matematika ....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
24. 11. 2011 9:38
Dobrý den, prosím Vás vyplňuji formulář ztráty na výdělku po dobu PN a nejsu si jistá s následují věcí. Rozhodné období - hodiny odpracované v první den PN se od vypočítané náhrady mzdy odečítají.
Náhrada mzdy, kterou hradí zaměst. za první 21 dní PN činila 4.162,- a za 2 proplacené hodiny, které odpracoval 1 den PN zaměstnanec dostal mzdu 170,-- Kč hrubého. Znamená to, že 4.162 - 170 ?? ponížím o tuto částku náhradu mzdy a nebo jsem to špatně pochopila ?? Poradíte ??