Re: Přesčasy - hodinový průměr
Proč dělíte přesčasovými hodinami ?. Pro výpočet prům.výdělku se
použije výdělek z předchozího čtvrtletí ( bez náhrad) děleno odpracovanými hodinami. Z vYpočteného průměru se platí přesčasový příplatek , nejméně 25 %. Tedy máte-li správně průměrný hodin. výdělek 181,-, tak za 76,5 hodiny máte dostat Vaši mzdu a příplatek ve výši 3462.-
Výpočet u fixní měsíční mzdy je jiný v tom, žer do odpracovaných hodin v minulém čtvrtletí se musí započítat i hodiny svátků.
Re: Přesčasy - hodinový průměr
Na páskách 7-9 máte průměr spočítaný z II.Q a v říjnu se používá průměr spočítaný z III.Q.
Za přesčas vám přísluší mzda. U měsíční mzdy spočítaná z hodin aktuálního měsíce, u hodinové mzdy dle hodinové sazby. Pouze k přesčasovému příplatku se používá průměr, spočítaný z minulého Q., minimálně 25 %.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
24. 11. 2011 10:59
Dobrý den, můžete mi poradit, jak se vypočítává hodinový průměr za přesčasy. ( fixní mzda )
Počítá se hod. průměr za minulé čtvtletí?
Na výplatních páskách ( měsíce 7-9 ) mám uvedeno hod. průměr 181 .
Na pásce za 10 měsíc když vydělím uvedenou čásku 13 457,- : počtem přesčasových hodin 76,5 = vychází mi hod.průměr 175,90...
Je rozdíl u hodinové a fixní mzdy?
Moc děkuji