Re: Nevyplacená mzda
Peníze nevyplatil jen Vám nebo i ostatním zam-cům? Asi by bylo vhodné se spojit s ostatními zam-ci a postupovat společně. Můžete okamžitě zrušit PP dle § 56b).Pokud by někdo poslal firmu do insolv,pak byste mohli požádat o vyplacení části mezd od ÚP a o zbytek se soudit (záleží, zda má firma nějaké peníze, pokud nemá, pak těžko něco vysoudíte).
A ÚP vyplatí mzdu až na základě toho , že firmu někdo poslal do insolvence, že?
>>>>Dobrý den, zaměstnavatel mě nevyplatil mzdu za 4
>>>>měsíce. Můžu ho i já já poslat do insolvence a pak si
>>>>zažádat na ÚP o tyto peníze ? Nevím jaký je postup,
>>>>ÚP by
>>>>mě asi zaplatil jen 3 měsíce, a co se zbývající
>>>>nevyplacenou mzdou ? Prosím o radu, díky
>>>
>>>Peníze nevyplatil jen Vám nebo i ostatním zam-cům?
>>>Asi
>>>by bylo vhodné se spojit s ostatními zam-ci a
>>>postupovat společně. Můžete okamžitě zrušit PP dle §
>>>56b).Pokud by někdo poslal firmu do insolv,pak byste
>>>mohli
>>>požádat o vyplacení části mezd od ÚP a o zbytek se
>>>soudit
>>>(záleží, zda má firma nějaké peníze, pokud nemá, pak
>>>těžko něco vysoudíte).
>>
>>Je nás víc - 5 zaměstnanců, kdyby jsme firmu poslali
>>do insolvence - jde to ? Asi se za to platí nějaký
>>poplatek ?
>
jde, ale podrobnosti podání neznám
zkuste se podívat např. na www.justice.cz na informace, příp. dojděte na ÚP na příslušný oddělení, zda Vám poradí
>A ÚP vyplatí mzdu až na základě toho , že firmu někdo
>poslal do insolvence, že?
ÚP vyplatí mzdy na základě podkladů, které dodá zam-tel a zároveń zam-ec a musí se obojí shodovat
ano, 3 měsíce (vyberte ty, kde máte dostat nejvíce Kč), ale je ta částka omezená výší, takže kdybyste např. požadovali mzdu s odstupným, tak určitě celou tutu mzdu nedostanete, protože přesáhne uzákoněnou výši
obávám se, že nebude dopis s potvrzením od zam-tele stačit, protože bude muset vyplnit spostu papírů a vy také budete muset vyplnit papíry, předložit výplatní pásky, prac. smlouvu apod.
než podniknete nějaké kroky, tak nastudujte např. na internetu
a nebo Vám ještě někdo tady poradí víc
Byla jsem přesně va Vaší situaci není to tak dlouho. Aby Vám ÚP vyplatil mzdu, musí být podána insolvence a to můžou min. 2 osoby. Myslím,že to není za žádný poplatek. Tam už Vám poradí co dál..ale po uznání jsme zašli na ÚP ti vyzvou toho bývalého zaměstnavatele a ten tam musí jít a uznat to, dát výplatnice atd. a musí se to shodovat s vašima papírama. Je potřeba to udělat co nejdříve, protože mě dlužil výplaty dvě a jednu jsem bez problému dostala, ale na tu druhou už nějak vypršel čas. Takže není šance, ÚP s tím nic neudělá, inspektorát práce taky ne, pak byla možnost ho dát k soudu, ale pokud nemá peníze, tak to opravdu nemá smysl...takže jsem o tu výplatu prostě přišla.Na nic nečekejte a alespon ty tři mzdy zkuste z ÚP. Hodně štěstí!:)
Se zbytkem své pohledávky (to, co Vám nezaplatí ÚP) se můžete přihlásit do insolvenčního řízení stejně jako ostatní věřitelé a pak, po zpeněžení majetku, peníze zcela, částečně dostanete (nebo možná ne, když nebude co zpeněžit). Ale zaměstnanci mají při rozdělování peněz z konkursní podstaty přednost před ostatními věřiteli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 11. 2011 11:45
Dobrý den, zaměstnavatel mě nevyplatil mzdu za 4 měsíce. Můžu ho i já já poslat do insolvence a pak si zažádat na ÚP o tyto peníze ? Nevím jaký je postup, ÚP by mě asi zaplatil jen 3 měsíce, a co se zbývající nevyplacenou mzdou ? Prosím o radu, díky