Re: školení v prosinci a DPH 2012
To mám vše načtené, ale nenašla jsem v tom odpověd na vše co potřebuji, již vím, že ne přenesení danové povinnost nebude vztahovat pokud se nepletu na činnost architekta, statika, projektanta, prostě ti co pracují na projektech a rozpočtech. Ale chaos mám už elektroinstalací, něco patří něco nepatří, nevím jak to pak třídit a fakturovat.
No pokud si myslíte, že Vám přednášející bude schopen odpovědět zda montáž zásuvky ano, ale vypínače ne , tak klobouk dolů.
I na školení Vás odkážou na číselník , případně někoho kdo "zatřiďuje"
číselník najdete zde
http://www.czso.cz/csu/klasifik.nsf/i/vysvetlivky/$File/Vysvetlivky.pdf
No aby to nebylo až tak jednoduché, tak jako příklad třeba
43.99.6 Zednické práce
43.99.60 Zednické práce
Z:
- zdění cihel, tvárnic, usazování kamenů a jiné zednické práce
N:
- pokládání podlahových krytin a nástěnných obkladů (43.33)
- betonářské práce (43.99.40)
Přesto, že je uvedeno N jako nezahrnuje - tak má kod 43 a do "přenosu" patří
Pokud budete mít fakturu (i špatně)tak zas takový problém neni, je to jako u služeb z EU.Platí §73b , prostě připočítáte a odpočítáte i bez dokladu. Horší je, že někteří "zedníci" si s datem nějak nelámou hlavu, většinou čtvtletní plátci a vy se o provedených službách ani nedovíte.
Jenže když bude faktura špatně a já připočítám a odpočítám, ale on si to neopraví, tak mu zaplatím vlastně "méně", ale to ho třeba donutí to předělat...
No právě, že já nevím skoro o ničem, když máme i deset staveb během měsíce :-( A už vidím ty zedníky, jak podávají elektronicky hlášení na FU.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 11. 2011 12:13
Dobrý den, byli jste už někdo na školneí kolem změn DPH ve stavebnictví od 1.1.2012? pokud ano bylo řečeno něco konkrétního?
Marně se snažím v Praze najít školení v prosinci na toto téma, informací je velmi málo, většima školení je v půlce ledna, ale faktury musí být pokud se nepletu podle nového zákona od 1.1., tak je mi školené v půlce ledna na dvě věci.
Poradí někdo kde bych sehnala dost informací?moc děkuji