Re: Pokyn D-300 (nyní pokyn GFŘ D-6)-k §
V pokunu k § 30 se domnívám, že se to týká časového odpisu v bodu 1.
Já bych si to přeložila takto:
Technické zhodnocení dokončené na hmotném majetku, který je odpisován časovými odpisy, neprodlužuje dobu odpisování tohoto
hmotného majetku, pokud ze zákona nebo jiného právního předpisu nevyplývá jiná právní úprava.
Re: Pokyn D-300 (nyní pokyn GFŘ D-6)-k §
To znamená, že když budu mít formu(časový odpis), u které na počátku zadám životnost 5 let, a ve 4.roce udělám TZ, které mi prodlouží životnost na další cca 4 roky, tak daňově odepíšu dle původní životnosti ? Tzn. že rozpočítám odpis ze ZH +TZ na měsíce, které mi chybí do konce původní životnosti 5let ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 11. 2011 13:30
V tomto pokynu je věta, která platí už xy let, ale nějak jsem ji nevnímal...až teď, když se dívám, jestli se něco mění (v případě majetku) v novém pokynu GFŘ D-6, tak jsem na tuto větu narazil a najednou si s ní nevím rady...cituji
2. Technické zhodnocení dokončené na hmotném majetku, který je odpisován podle § 30 zákona, neprodlužuje dobu odpisování tohoto hmotného majetku, pokud ze zákona nebo jiného právního předpisu nevyplývá jiná právní úprava.
Můžete mi někdo objasnit, kdy se ze zákona či jiného právního předpisu v případě TZ prodlužuje doba odepisování a kdy ne ?