Re: Kdy zažádat o RP a jaký je nárok na
Vyšel mi nárok na dovolenou 23 dní (pokráceno o 1/12 za rodičovskou dovolenou).
Zaměstnavateli zašlete žádost o vyčerpání dovolené bezprostředně navazující na mateřskou dovolenou (Dle výpočtů by Vám měla skončit 16.12.2011 - při předpokladu, že nemáte dvojčata). Od 17.12.2011 budete tuto dovolenou čerpat a lze souběžně již čerpat i rodičovský příspěvek.
Do té žádosti o dovolenou uveďte i že žádáte o poskytnutí rodičovské dovolené (uveďte 2, 3 roky) - 4. rok bývá domluvené neplacené volno a zaměstnavatel na něj nemusí přistoupit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 11. 2011 14:29
Dobrý den, před časem jste mi dobře poradili a tak jsem se ještě chtěla zeptat. 4.6.2011 jsem nastoupila na MD, kterou jsem navázala na trvající rodičovskou dovolenou s prvním dítětem. Vím že mám za MD nárok na dovolenou. Můžete mi prosím někdo pomoct s výpočtem této dovolené (zaměstnavatel má 5 týdnů). A také kdy bych si měla jít zažádat o RD? chtěla bych na 4 roky. Děkuji moc za pomoc Reník