Re: Vzorky zdarma - Intrastat
PŘÍRUČKA - INTRASTAT 2012 UVÁDÍ:
Do Intrastatu se neuvádějí údaje o jakémkoliv přijetí nebo odeslání bezúplatných obchodních vzorků. Těmi se rozumí zejména ukázky následně obchodovatelného zboží určené k předvedení, vyzkoušení, ověření, analýze apod. PŘITOM NENÍ ROZHODUJÍCÍ JAKOU MAJÍ HODNOTU a jak budou novým vlastníkem bezúplatné obchodní vzorky později použity (například, zda budou zničeny při zkouškách, budou prodány, budou předváděny, budou vráceny zpět). Údaje o nakupovaných nebo prodávaných obchodních vzorcích se však do Výkazu pro Intrastat uvádět musejí.
Myslím, že limit 22 EUR se týká dovozu ze třetích zemí.
Pokud máte někdo jiné informace, tak budu vděčná za zveřejnění.
Děkuji, tuto větu tam doplnili až pro rok 2012, v loňské příručce o hodnotě právě nic nebylo. Navíc na tom školení nám říkali že vzorek má nějakou definici - podle Mezinárodní smlouvě o obchodních vzorcích (tuto smlouvu sem však nenašla, proto můj dotaz...) a tam je prý uvedené, že vzorek je zboží, jehož hodnota je menší než 22 EUR/1 zásilku, pokud je vyšší, nejedná se o vzorek, nýbrž o zboží zdarma, které se vykazuje TR30.
Ale teď, díky aktualizaci příručky, je to jasné - vzorky zdarma se neuvádí.
Pokud máte někdo ještě jiné informace, dejte prosím vědět.
Hodně vzorků zdarma je také na https://slevovykupon.net/c/free/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 11. 2011 15:06
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jak vykazovat vzorky zdarma. Na školení nám říkali, že pokud nám tyto vzorky dodavatel nefakturuje, a jejich hodnota je nižší než 22 EUR za zásilku, tak se do Intrastatu neuvádějí, ale pokud je cena vyšší než 22 EUR za zásilku, tak ano, a to pod transakcí 30.
Mohli byste mě, prosím, napsat, zda je to správně, a zda existuje nějaké Nařízení, kde jsou tyto limity stanoveny? Procházela jsem Nařízení rady, komise,...uvedené na stránkách celní správy - Intrastat, a nikde jsem tyto limity nenašla.
Děkuji za odpověď.