Re: Zrušení PP ve zkuš. době + nemoc
Máte-li svědky - není problém prokázat, že PP byl skutečně zrušen.
Jinak celý váš postup vůbec nechápu, pokud paní chtěla PP zrušit ve zkušební době dřív, měla si to sama napsat, Navíc tam žádný podpis šéfa nepotřebujete. Ona přece může ve zkušební době zrušit PP kdykoliv bez udání důvodu. Důležité je zda na tom zrušení máte její podpis.
Takže si to shrneme : vy máte papír, kde ONA ruší PP, pak ho z nějakého záhadného důvodu "musel podepsat šéf", a tento papír ona teď nechce .
Nebo jinak - zrušení PP v ZD je jednostranný úkon, ke kterému není potřeba souhlas druhé strany. Kdo zrušil PP - ona nebo vy?
přesně tak, měla si to podat sama a žádný podpis šéfa pak není potřeba, protože se jedná o jednostranný úkon, kdy není potřeba souhlasu obou smluvních stran...když už se to tedy stalo jak se to stalo, řekla bych, že jí zrušení bylo předáno a to před nástupem na neschopenku, proto bych považovala PP za zrušený a to ke dni, který ona sama chtěla a podepsala
V ruce mám 2 vyhotovení zrušení PP s podpisem zaměstnankyně. Chápu to tedy tak že zrušení je platné, i když ona nemá svůj výtisk. Jen se chci ještě informovat: mám jí to zrušení v nejbližší době nějak poslat? nebo prostě až se jí bude posílat výplatní páska, tak to poslat s tím? Děkuji.
Souhlas , PP skončil 23.11. - letos navíc ukončení, které by nebylo písemně není neplatné. Takže žádný podpis šéfa nepotřebujete, důležitý je podpis její, PP skončil zrušením ze strany zaměstnankyně. Náhrada mzdy jí nenáleží, pouze vám bude nosit lístky na peníze a od 22. dne nemoci jí bude OSSZ platit nemocenské dávky, protože onemocněla v ochranné době.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 11. 2011 16:22
Dobrý den,
zaměstnankyně dostala k 28.11.2011 zrušení PP ve zkuš. době. Při podpisu tohoto zrušení - 23.11.2011 mě požádala, abych jí PP zrušila ke dni podpisu. Žádosti jsem vyhověla, ale musela mi spolu se zrušením podepsat papír s tím, že to bylo na její žádost. Toto nové zrušení musel podepsat šéf, řekla mi že počká a než jsem jí ho přinesla, tak odešla. Asi za hodinu volala, že má neschopenku. Dnes ji přinesla (24.11), neschopenku jsem převzala a dala jsem jí to zrušení. Odmítla si ho převzít, jen mi řekla, že už si ho nepřevezme a ta její neschopenka bude na dlouho - byla u toho i kolegyně. Chci se zeptat, zda se domnívám správně, že zrušení i nadále platí? Nebo je pořád v pracovním poměru a já ji znovu budu muset propustit až po 21 dnech? Děkuji.