Brigáda při mateřské

• (neregistrovaný)

24. 11. 2011 18:01

Dobrý den,
    jsem na mateřské dovolené od roku 2010, smlouvu u zaměstnavatele mám na dobu neurčitou. Nyní v prosinci jdu na brigádu, ale ne k mému zaměstnavateli.Můžete mi prosím poradit zda mám podepsat prohlášení, abych nemusela danit výdělek nebo nemám?a případně jaké další povinnosti se sociálkou atd. pro mně vyplývají? musím o brigádě informovat zaměstnavatele?
    Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 11. 2011 6:31

xy5

Re: brigáda při mateřské
      na mateřské dovolené nejste, jste na rodič. dovolené
      pro ZP jste v kat., za kterou je plátcem ZP stát (předpokládám, že pobíráte rodič. př.)
      nevím, co to bude za "brigádu", protože tento pojem zák. práce nezná
      pravděpodobně budete mít úvazek na méně než 150 hod., proto by bylo pro Vás nejvýhodnější sjednat dohodu o prov. práce - nesráží se SP, ZP, jen se daní
      pokud nemáte u svého zam-tele, kde jste na rodič. dovol., podepsané daň. prohl., můžete ho sepsat u této "brigády"
      je možné, že díky slevě na poplatníka žádnou daň nezaplatíte, takže pokud nebudete z nějakého důvodu povinna podat daň. př., nebudete muset žádat o RZD (pokud byste nějakou daň zaplatila, pak byste dodala příjmy od všech zam-telů v tomto roce a příp. by se Vám zaplacená záloha na daň. nebo alespoň její část, vrátila)

• 25. 11. 2011 12:38

V. (neregistrovaný)

Re: brigáda při mateřské
      Pokud budete na "brigádě" vykonávat stejnou činnost, která je shodná s předmětem činnosti zaměstnavatele, u něhož jste zaměstnána, musíte nejen zaměstnavatele informovat o "brigádě", ale musíte mít dokonce jeho předchozí písemný souhlas.
      Zákoník práce § 304

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).