Re: brigáda při mateřské
na mateřské dovolené nejste, jste na rodič. dovolené
pro ZP jste v kat., za kterou je plátcem ZP stát (předpokládám, že pobíráte rodič. př.)
nevím, co to bude za "brigádu", protože tento pojem zák. práce nezná
pravděpodobně budete mít úvazek na méně než 150 hod., proto by bylo pro Vás nejvýhodnější sjednat dohodu o prov. práce - nesráží se SP, ZP, jen se daní
pokud nemáte u svého zam-tele, kde jste na rodič. dovol., podepsané daň. prohl., můžete ho sepsat u této "brigády"
je možné, že díky slevě na poplatníka žádnou daň nezaplatíte, takže pokud nebudete z nějakého důvodu povinna podat daň. př., nebudete muset žádat o RZD (pokud byste nějakou daň zaplatila, pak byste dodala příjmy od všech zam-telů v tomto roce a příp. by se Vám zaplacená záloha na daň. nebo alespoň její část, vrátila)
Re: brigáda při mateřské
Pokud budete na "brigádě" vykonávat stejnou činnost, která je shodná s předmětem činnosti zaměstnavatele, u něhož jste zaměstnána, musíte nejen zaměstnavatele informovat o "brigádě", ale musíte mít dokonce jeho předchozí písemný souhlas.
Zákoník práce § 304
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 11. 2011 18:01
Dobrý den,
jsem na mateřské dovolené od roku 2010, smlouvu u zaměstnavatele mám na dobu neurčitou. Nyní v prosinci jdu na brigádu, ale ne k mému zaměstnavateli.Můžete mi prosím poradit zda mám podepsat prohlášení, abych nemusela danit výdělek nebo nemám?a případně jaké další povinnosti se sociálkou atd. pro mně vyplývají? musím o brigádě informovat zaměstnavatele?
Děkuji za odpověď