S.r.o. nevyplňuje nic na ČSÚ?

• (neregistrovaný)

24. 11. 2011 20:05

Dobrý den, účtuji 2 společnosti obě s.r.o.
    Jedna má každý měsíc a rok k vyplňení různé výkazy na ČSÚ a druhá za 5 let ani jeden. Četla jsem něčí dotaz níže a zarazily mě tam pokuty za nedodržení této povinnosti. Mám se o to zajímat? u té první firmy se mi dosud vždy ozývali oni když něco chybělo, ale u té druhé firmy nikdy nic, je mi to divné. Měla jsem se tam registrovat sama? Je to průšvih?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 11. 2011 20:32

bloncka (neregistrovaný)

Re: s.r.o. nevyplňuje nic na ČSÚ?
      Klídek, ČSÚ si ovečky vybírá... určitě by Vás obeslali. A pokud nemáte jistotu, jukněte na jejich webovky nebo přímo přes www.vykazy.cz a tam si přes IČO vyhledáte, jestli máte nějakou povinnost

• 24. 11. 2011 20:33

V. (neregistrovaný)

Na jejich stránkách si můžete podle IČ společnosti najít, zda je vybrali za statistické jednotky. Pokud ano, jaké mají a do kdy vyplňovat výkazy.

• 25. 11. 2011 9:50

Eva M.

Hlavně se jim tam nehlaste dobrovolně. U ČSÚ to funguje přesně podle přísloví "Podáš prst a chtějí celou ruku!" Začíná to nenápadně jedním výkazem, pak chtějí další a další :-( Jakmile projevíte ochotu, jste ztracená. Šéfové firem vám za vyplňování výkazů nejspíš žádné peníze nedají (pokud ano, tak klobouk dolů) - pro většinu manažerů je to jen otravná povinnost a nechce se jim za vyplňování statistik ještě platit lidi...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).