Pokladna-datumy-doklad.řada

• (neregistrovaný)

25. 11. 2011 10:30

Dnes jsem vystavila PPD k přijaté fa,bude vadit když koncem měsíce budu účtovat pokladnu a další doklad bude mít datum vystavení např 1.11.? V číselné řadě nebude doklad chybět, ale datumy budou 25.11.,1.11.,2.11.,...Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 11. 2011 13:18

Holly (neregistrovaný)

Re: Pokladna-datumy-doklad.řada
      hm, teď nevim zda chápu dobře, vy jste vystavila Přimový pokladní doklad k faktuře, kterou jste přijali poštou nebo osobně Vám ji předal dodavatel? Jen jestli jste se třeba nepřepsala.
      Ale jinak číselná řada dokladů v pokladně by měla být v časové soulednosti s datumy, pokud vím.

• 25. 11. 2011 13:37

zdeni (neregistrovaný)

Ježíš přepsala, PPD je k vydané fa. Takže veškeré účtenky za 11/2011 budu účtovat od data 25.11.

• 28. 11. 2011 6:42

Holly (neregistrovaný)

ano, tak jak jsou po sobě datumy, musí jít i číselná řada, jinak je účto neprůkazné :-)

• 7. 12. 2011 22:37

JPx (neregistrovaný)

prosim o radu jak postupujete, pokud zauctujete dnes 7.12. vydajovy doklad a pak vam dodaji doklady za týden, kde bude placena dobirka z pokladny napr 1.12. ? řeším, že dám datum vystaveni dokladu den, kdy skutečně účtuji doklad v pokladní knize, data i ciselna řada jdou za sebou a datum platby uvedu, kdy ho pokladni vyplatila. pouze uctuji pokladni dokladny. Je tento postup správný ?

• 8. 12. 2011 6:14

Holly (neregistrovaný)

Tak to řeším jedině tak, že všechny dosavadní doklady musím přepsat tak, aby čísla dokladů souhlasila i s datumovým pořadím. Na to mě už upozorňovala ekonomka, že nemůžu mít zaúčt výd. doklad 7.12. s číslem např VPD 152 a pak dobírku ze dne 1.12. s číslem VPD 153. Taky dostávám doklady zpětně, ale mám udělanou svou kontrolní pokladnu v excelu a do programu je nahážu až když mám všechny doklady u sebe nebo aspoň část za určité období v měsíci a srovnám si je dle datumu. Jedině se pak domluvit s dotyčnými, kteří vám davají doklady, aby vám je dávaly průběžně každý den, jinak to prostě nepůjde, musíte si je nějak takhle vycvičit :-), je to totiž vaše zodpovědnost za pokladnu a ne jejich.

• 8. 12. 2011 8:13

JPx (neregistrovaný)

Děkuji za odpověd, ale jeste potřebuji navest.....
      ja pouze uctuji, fyz. ma pokladnu kolegyne a ta si ji zapisuje do deniku castky. A tak moc nechapu , proc neni dobre mit vystavene doklady a zauctovane v uc. deniku ciselne i datove za sebou, jen na dokladu, ktery vystavim, zapisu do pole datum platby, datum, kdy bylo skutecne vyplacene, napr. ty dobriky, nebo skutecne prijate penize do pokladny. Mam toho hodne na uctovani a tak pri predstave, ze bych mela predelavat vzdy, kdyz bych potrebovala mit datum vystaveni i datum platby stejny je strasna.....Proc nemůzu mit data vystaveni pokladniho dokladu a datum platby na nem uvedene jine ? v uc.deniku to mam razene dle data vystaveni......

• 8. 12. 2011 16:10

Holly (neregistrovaný)

Aha, no tak nevim, u vás to možná funguje jinak. Já mám fyzicky i pokladnu, takže účtuju rovnou do programu a do deníku nic takhle nepíšu. Tak možná pokud to máte v deníku datumově po sobě, tak to asi nevadí. S tím až takhle zkušenost nemám. U nás je to nejspíš trochu jinak a jednodušší :-)

• 8. 12. 2011 16:47

JPx (neregistrovaný)

,
      >>ktery
      >>vystavim, zapisu do pole datum platby, datum, kdy
      >>bylo
      >>skutecne vyplacene, napr. ty dobriky, nebo skutecne
      >>prijate penize do pokladny. Mam toho hodne na uctovani
      >>a
      >>tak pri predstave, ze bych mela predelavat vzdy, kdyz
      >>bych potrebovala mit datum vystaveni i datum platby
      >>stejny je strasna.....Proc nemůzu mit data vystaveni
      >>pokladniho dokladu a datum platby na nem uvedene jine
      >>? v
      >>uc.deniku to mam razene dle data vystaveni......
      >
      >Aha, no tak nevim, u vás to možná funguje jinak. Já
      >mám fyzicky i pokladnu, takže účtuju rovnou do programu
      >a do deníku nic takhle nepíšu. Tak možná pokud to máte
      >v deníku datumově po sobě, tak to asi nevadí. S tím až
      >takhle zkušenost nemám. U nás je to nejspíš trochu
      >jinak a jednodušší :-)
      No dřív jsem mela pokladnu i fyz. a slo to jak delate vy, ale ted mi to uz tak hezky nevychází, ale budu se snažit hlidat a vyčkávat na vsechny doklady a pak uctovat...dekuji vam za ochotu řešit a hezký večer :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).