Re: Doba mezi evidencemi na ÚP
pokud jste nebyl v červnu někde zaměstnaný, že byste byl zdrav. pojištěný, potom máte dluh na své zdrav. pojišťovně
ve vlastním zájmu byste se měl urychleně pozeptat na svojí ZP, kolik dlužíte, neboť Vám nabíhá každým dnem penále
a zase to není tak dlouhá doba, co uplynula, abyste se musel finančně zhroutit - za pár let už by to třeba bylo na exekutora (tzn. velké penále + odměny exekutorovi)
Myslela jsem, že když je po část měsíce pojištěncem státu, není nutné doplácet ZP? Mýlím se?
Vzhledem k tomu, že jste se stihnul nechat znovu zaevidovat ještě v červnu, tak není třeba za červen doplácet zdravotní pojištění. Platil byste ho jen v případě, že byste nebyl v evidenci ÚP celý kalendářní měsíc. Pokud budete chtít udělat RZD nebo DP, bude dobré, když si vzpomenete, jestli jste neměl nějaký příjem, kvůli kterému vás vyřadili.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 11. 2011 12:14
Dobrý den,
chtěl bych poprosit o radu ve věci doložení doby mezi dobami v evidenci na úřadu práce pro nového zaměstnavatele. Problém je v době „mezi“ evidencí na ÚP, od kterého mám jeden papír s potvrzením od 1.9.2010 do 23.5.2011 a pak druhé potvrzení od 30.6.2011 do 17.11.2011. Už si nevzpomínám na základě čeho jsem přerušil evidenci (možná po dohodě s mým konzultantem na ÚP). Kam se mám tedy obrátit, aby mi doložily tuto dobu? A protože jsem nebyl zaměstnán ani v evidenci úp, budu si muset zaplatit za toto období zdravotní pojištění?
Děkuji moc za radu či názor.