Re: Příloha k zápočtovém listu o nemocec
pokud máte doma veškeré ELDP, tak je nedávejte z ruky a spíš si napište na ČSSZ o informativní osobní list důchod. pojištění (zápočet odpracovaných let) - abyste zjistil, že máte všechna zaměstnání vč. výdělků doložena
viz www.cssz.cz (sekce důchod. pojištění)
Váš zam-tel nemůže po Vás chtět žádnou přílohu o nemocech, neboť tyto údaje se již několik let do potvrzení o zaměstnání nepíší
dle informací, co píšete, bych byla ve střehu a prostudovala si Zák. práce (třeba, jak se máte zachovat až Vám nezaplatí za práci apod.)
Není to tak jednoduché, jak zjistí nový zaměstnavatel podpůrčí dobu?
Sice starší článek, ale je to tam vysvětleno
http://prace.broumovsko.cz/novinky/nahrada-mzdy-pri-docasne-pracovni-neschopnosti-.html
Zkuste zavolat na OSSZ podle sídla bývalého zaměstnavatele, zda by Vám mohli pomoci a vystavili "Potvrzení o době trvání pracovní neschopnosti"
náhrada přísluší ... "ne však déle než do dne vyčerpání podpůrčí doby určené pro výplatu nemocenského podle § 26 a násl. ZNP. Znamená to, že zaměstnavatel musí sledovat čerpání podpůrčí doby stanovené tímto zákonem, aby nepřiznal náhradu mzdy při DPN neoprávněně, tedy v době, kdy je již podpůrčí doba vyčerpána."
Citace z výše uvedeného odkazu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 11. 2011 12:22
Dobrý den,
nový zaměstnavatel po mě vyřaduje k zápočtovému listu doložit i přílohu o nemocech. Bohužel můj bývalý zaměstavatel je nyní v insolvenci a současný jednatel je nějaký pán ukrajinského původu (asi "bílý kůň"), takže pochybuji, že bych od něj mohl žádat nějaké listiny či potvrzení, když i soudní výzvy ignorovány. Chtěl bych se zeptat, zda může jako podklad posloužit i nějaké jiné potvrzení (doma mám veškeré ELDP, potvzrení o zdanitel.příjmech...)
Děkuji za pomoc, radu či názor.
Petra