Pokračování tématu .OT- Pracovní smlouva
>Dobrý den, prosím poradíte?
>Dnes se mi dostal do ruky dokument ( známé - před
>časem zde diskuze s nadpisem OT- Pracovní smlouva) ve
>kterém je psáno:
>V souladu s ustanovením ZP § 58 oznamuji ukončení PP
>ve zkušební době ke dni 1.12.
>Vím, že "jedou" ještě na starý ZP.
>Zápočťák ještě nemá- bude tento § " ohrožovat" podporu
>z ÚP ?
>Díky Moňa
Re: Zrušení PP ve zkušební době- § 58
Lze ho použít vždy, když jsou k tomu dány zákonné předpoklady.
§ 66
Zrušení pracovního poměru ve zkušební době
§66 (1) Zaměstnavatel i zaměstnanec mohou zrušit pracovní poměr ve zkušební době z jakéhokoliv důvodu nebo bez uvedení důvodu. Zaměstnavatel však nemůže ve zkušební době zrušit pracovní poměr v době prvních 14 kalendářních dnů a v období od 1. ledna 2011 do 31. prosince 2013 v době prvních 21 kalendářních dnů trvání dočasné pracovní neschopnosti (karantény) zaměstnance.
§66 (2) Písemné oznámení o zrušení pracovního poměru podle odstavce 1 má být doručeno druhému účastníku zpravidla alespoň 3 dny přede dnem, kdy má pracovní poměr skončit.
Aha takže § 58 lze uvést též jako důvod?
A když jí ho uvedou do zápočťáku a má ho ve Zrušení PP ve ZD- tak asi dostane z ÚP nižší podporu?
Ústně jí řekl, že ruší PP ve ZD bez udání důvodu ( mám za to, že používá starý ZP) i podle toho co má v prac. smlouvě ( odkazy na starý ZP), teď jsme spolu mluvily- tak prý tam zajde a zkusí ho přemluvit aby jí to přepsal.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 11. 2011 18:31
Dobrý den, prosím poradíte?
Dnes se mi dostal do ruky dokument ( známé - před časem zde diskuze s nadpisem OT- Pracovní smlouva) ve kterém je psáno:
V souladu s ustanovením ZP § 58 oznamuji ukončení PP ve zkušební době ke dni 1.12.
Vím, že "jedou" ještě na starý ZP.
Zápočťák ještě nemá- bude tento § " ohrožovat" podporu z ÚP ?
Díky Moňa