Re: PPM a rodičovský příspěvek
Omylem jsem zkopírovala do této otázky odpověď na otázku dále v diskuzi OSVČ ZP+SP, omlouvám se.
A prosím, mě zaměstnanec nastoupil 1.10.2011 s platem 23000 Kč, vedoucí provozovny, a nyní mi nastoupila na nemocenskou s tím, že bude mít miminko. Předtím o tom nemluvila. A nyní mě prosí, jestli bych nezjistila kolik musí mít penízků, aby něco dostala. Děkuji všem za pomoc
Nechápu, jak kolik musí mít penízků?
Hrubá mzda 23.000 Kč
Mateřská 15.900 Kč
Při počtu dnů na mateřské 180 dnů je to celkem 95 400 Kč
Jen pro příklad náklady zaměstnavatele
Mzdové náklady 30.820
Hrubá mzda 23.000 Kč
Odvody státu -13.015 Kč
Čistá mzda 17.805 Kč
Jestli nastoupila na nemocenskou, tak jí můžete po 21. dnu nemoci zrušit PP ve zkušební době, pokud ji máte sjednanou. Nemocenskou dostávat od OSSZ bude dál, na PPM stejně nedosáhne (i když nevím, kdy má předpokládaný datum porodu) a na rodičovský příspěvek to nemá vliv. Aspoň jí nebudete platit dovolenou po skončení MD.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 11. 2011 19:23
Prosím, kolik musím mít zaměstnanec mzdu, aby dosáhl nejvyšší mateřskou či rodičovský příspěvek po mateřské? Děkuji předem.