Re: fond pracovní doby a zdravotnictví
Já účtuju rovnoměrné směny,moc tomu nerozumím ale podle ní jsem pochopila: jako že povede účet skutečně odpracovaného a účet podle pracovní doby v měsící. Ve vyrovnávacím období (26týdnů) to dopočítá a vyrovná. Co je navíc proplatí a co chybí....nevím. Jen mě zajímá, jestli zdravotní sestry by neměly mít nerovnoměrně rozvrženou pracovní dobu. Myslela jsem,že není dobré to měnit.
Re: fond pracovní doby a zdravotnictví
Jejda vy děláte ve zdravotnictví s nerovnoměrně rozvženou pracovní dobou? Tak to byste mi mohla poradit, jak přesně se toto dělá. Na začátku roku se u nás stanový dlouhodobý plán směn na 26 týdnů vyrovnávacího období a potom se podle toho plánu proplácí hodiny v platu, ale skutečné hodiny jsou jiné. Je toto správně? A pak až po 26 týdnech se plat dorovná podle skutečnosti. Jsme příspěvková organizace a nemůžeme vyplácet podle konta pracovní doby. Není toto spíš jako konto? Někdo mi říkal, že by se snad mělo vyplácet podle skutečně odpracovaných hodin. Ještě ke všemu jsou zaměstnanci někdy měsíčně v mínusu o proti tomu dlouhodobému plánu, někdy zase obráceně. Fakt jsem z toho úplně zmatená. Děkuji za rady a odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 11. 2011 19:59
Dobrý večer, je pravdou, že příspěvkové organizace nemohou účtovat o fondu pracovní doby? Nikdy jsem to neslyšela, ale kolegině v nemocnici účtuje o nepravidelně rozvržené pracovní době a chce přejít na fond pracovní doby. Zdá se mi to pracné. Je to vůbec reálné ve zdravotnictví?